Een initiatief voor en door Young Professionals in de sport

In de georganiseerde sport werken veel jonge, talentvolle en gemotiveerde mensen. Een deel komt elkaar wel eens tegen bij bijeenkomsten, maar de meerderheid zou elkaar op straat niet herkennen. En dat terwijl veel Young Professionals in hun werk met dezelfde thema’s bezig zijn, met vergelijkbare ideeën rondlopen en dezelfde drive hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de georganiseerde sport. Om deze Young Professionals dichter bij elkaar te brengen is begin 2014 Jong Oranje ontstaan.

Doel

Jong Oranje heeft drie doelstellingen:

  • Verbinden binnen de sport. Allereerst brengen we Young Professionals met elkaar in contact om kennis uit te wisselen en op die manier de slagkracht van hun organisaties te vergroten. Daarmee leren we elkaar, elkaars organisaties én de carrièremogelijkheden binnen de sport beter kennen.
  • Verbinden buiten de sport. We kunnen als sportwereld veel leren van onder andere het bedrijfsleven en andere sectoren & organisaties. De kennis vanuit andere bedrijfstakken moeten we benutten om de sport te versterken.
  • Samen inhoudelijk van waarde zijn voor de sport. Er zijn veel belangrijke thema’s in de sport waar wij als Young Professionals weinig invloed op hebben, maar waar juist de Young Professional in de sport onze toekomst is! Jong Oranje YP wilt samen een inhoudelijke stem laten horen op de belangrijkste thema’s in de sport.  

Dit doen we door het organiseren van netwerk- en kennisdelingsbijeenkomsten en het organiseren van activiteiten gerelateerd aan sport door samen te werken met (sport)organisaties. Ook hebben we de Jong Oranje Podcast en het jaarlijkse Sneakergala om het jaar af te sluiten!

Doelgroep

Onze bijeenkomsten en activiteiten zijn voor iedereen die werkt in de sport en niet ouder is dan 35 jaar. Medewerkers van sportbonden, koepelorganisaties zoals NOC*NSF, sportorganisaties zoals de WOS, USBO stagiairs, ZZP’ers, gemeenten, provincies en bedrijven.

Val je in deze doelgroep en wil je (gratis) speler worden? Meld je dan nu aan! Als speler ontvang je de Jong Oranje nieuwsbrief en word je direct uitgenodigd voor de evenementen en bijeenkomsten.

Wij zijn Jong Oranje

Jong Oranje zijn we samen. Wil je bijdragen aan de activiteiten? Heb je suggesties of interessante cases die je graag aan Jong Oranje voorlegt? Neem dan contact op met het aanvoerdersteam! Dit team bestaat uit Taner Kahraman (KNVB), Kim van der Hammen (NOC*NSF), Kim Mansveld (KNZB) en Koen Vermooten (WOS). Zij zijn te bereiken via jongoranjenetwerk@gmail.com.

Nieuws

Via www.wijzijnjongoranje.nl volg je het nieuws van en over Jong Oranje! Volg ons ook je favoriete sociale media: Instagram, Twitter @jongoranjeyp, Linkedin en Facebook