Topsporters

Elke dag beter worden. Sterker, sneller. Grenzen verleggen. Dromen verwezenlijken. Dat is topsport. Maar topsport is niet voor altijd. Na je topsportloopbaan begint je volgende carrière of ga je daarmee verder. Op weg naar nieuwe dromen en doelen. Het is goed om daar al tijdens je sportcarrière over na te denken. Ook omdat het einde van je topsportloopbaan niet altijd te plannen is. Denk maar aan een blessure waardoor je noodgedwongen moet stoppen. Wacht dus niet met het voorbereiden op je volgende carrière.

Dat hoef je niet alleen te doen. TeamNL helpt je daarbij. Wij staan voor je klaar om je te ondersteunen met carrièrecoaches, het zoeken naar opleidingen of cursussen, loopbaan- en studiebegeleiding en het opdoen van werkervaring. Zodat je op tijd klaar bent voor je volgende carrière.

‘Later’ begint nu

Als je volop bezig bent je sportieve dromen na te jagen, is ‘later’ vaak ver weg. Toch is het belangrijk al tijdens je topsportcarrière na te denken over wat je erna wilt. Of je nu aanstormend talent bent of al een ‘gevestigde’ topsporter. Daarom helpen we je samen met de CTO/RTO’s al in een vroeg stadium om je topsportloopbaan en onderwijs te combineren en kijken we waar je ambities, kwaliteiten en vaardigheden voor ‘later’ liggen.

Hoe kunnen we je helpen?

De voorbereiding op je volgende carrière is een continu proces. Het vraagt tijdens en na je topsportcarrière volop aandacht. Wij helpen je met onze partners daarbij op het gebied van:

  • Combinatie topsport en onderwijs
  • Loopbaanplanning
  • Groepscoaching
  • Coaching op de werkvloer
  • Arbeidsmarktoriëntatie (stages en werk(ervarings)plekken)
  • Psychisch/psychosociaal vlak

Intakegesprek

Heb je de A-, HP- of Selectiestatus, of heb je deze status tot twee jaar geleden gehad? En heb je vragen over jouw transitie naar een volgende carrière? Meld je dan hier aan voor een intakegesprek. Je krijgt dan een reactie van Wanda of Marjolein, onze projectleiders TeamNL@work.

Vragen?

Heb je vragen over de combinatie topsport en onderwijs? Mail dan naar wanda.schapendonk@nocnsf.nl. Voor vragen over loopbaanontwikkeling en arbeidsmarktoriëntatie kun je mailen naar marjolein.miltenburg@nocnsf.nl.