Dinsdag 17 oktober 2017

Fasen in een sollicitatiegesprek

In een sollicitatiegesprek komt doorgaans een vast aantal fasen aan bod. We lichten de fasen hier toe zodat je je goed kunt voorbereiden op het gesprek.

  1. Opening van het gesprek (begroetingsritueel). Vaak worden er enkele vragen gesteld die de sollicitant op zijn gemak stellen zoals: "Heb je het gemakkelijk kunnen vinden?" Probeer zelf ook iets te bedenken om over te praten voor het geval er bijvoorbeeld nog op iemand gewacht moet worden en er een stilte valt.
  2. Informatie over het bedrijf en de functie: Soms vertelt degene met wie je spreekt iets over de organisatie en de functie. Zorg ervoor dat je vragen ter verdieping hebt voorbereid, zo toon je interesse. Het komt ook regelmatig voor dat je zelf wordt gevraagd welk beeld je hebt van de organisatie en de functie: dit vormt vaak al een eerste selectie. Win daarom vooraf zoveel mogelijk informatie in. .
  3. Kern. De kern van de sollicitatie is je motivatie en je geschiktheid (je persoonlijk profiel). Je antwoorden worden voortdurend getoetst aan het functieprofiel. Belangrijk punt is dat niet alleen gelet wordt op wat je antwoordt; zeker zo belangrijk is hoe je het antwoord geeft. Lichaamstaal en houding zijn erg belangrijk.
  4. Gelegenheid tot vragen stellen: Zorg ervoor dat je je belangrijkste vragen gesteld hebt tijdens het gesprek. Loop je lijst met zelf opgestelde vragen langs, zodat je gesprekspartner merkt dat je je goed voorbereid hebt. Stel eventueel alleen nog enkele afrondende procedurele vragen.
  5. Afsluiting van het gesprek.
  • Tijdens de afsluiting wordt aangegeven hoe de procedure verder verloopt. Meestal wordt aangegeven hoeveel kandidaten naar een volgende ronde gaan. In ieder geval wordt aangegeven wanneer en hoe je word geïnformeerd over de uitkomst.
  • Afscheidsritueel (het gesprek is pas afgelopen nadat je het pand hebt verlaten en de gedag hebt gezegd).
  • In een tweede gesprek worden meestal de condities besproken, zoals arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.