Vrijdag 02 oktober 2015

Goud op de werkvloer

Randstad begeleidt als Partner in Sport topsporters, talenten en coaches naar hun tweede carrière. Dit gebeurt binnen het programma Goud op de Werkvloer en kan zowel tijdens als na de topsportcarrière.

Tijdens 

Randstad ziet de topsportcarrière als belangrijke stap in een algehele maatschappelijke carrière. Daarom wordt al in de talentfase passende ondersteuning aangeboden. Topsporters en coaches kunnen bij een loopbaanadviseur terecht met vragen over bijvoorbeeld studiekeuze, stage, loopbaanoriëntatie en bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt Randstad, via het talentboek, talentvolle sporters een financiële bijdrage voor studie of maatschappelijke ontwikkeling. Omdat ieder mens anders is, krijgt iedereen bij Randstad begeleiding op individuele basis.

Na

Topsport is een beroep, en het einde van de topsportcarrière betekent ook een heel nieuw begin. In dit transitietraject adviseert en begeleidt de loopbaanadviseur topsporters en coaches op individuele basis naar hun maatschappelijke carrière. Dit kan bemiddeling naar een volgende baan zijn, maar ook een studiekeuzeadvies of een loopbaantraject met coachingsgesprekken en assessments.

Doelgroep

Goud op de Werkvloer is gratis voor sporters met een A-, B- en HP-status en sporters met een nationale (NT) of internationale talentprofiel (IT). Daarnaast kunnen sporters die hun topsportstatus zijn verloren, zijn gestopt (D-status) en/of lid zijn van TeamNL Alumni gebruik maken van Goud op de Werkvloer.

Diensten

  • loopbaanadvies
  • studiekeuzebegeleiding
  • bemiddeling naar werk en stage
  • sollicitatie- en netwerkvaardigheden
  • timemanagement
  • personal branding
  • social media skills

Claudia Belderbos, loopbaanadviseur Randstad Sportteam: “Na het behalen van mijn bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in Londen met de dames acht ben ik aan de slag gegaan als adviseur bij Randstad. De perfecte combinatie. Zo kan ik werken aan mijn sportieve ambities én mijn tweede carrière. Samen met Randstad heb ik de oplossing gevonden voor de juiste balans tussen loopbaan en topsport.”

Wil je weten wat Randstad voor jou kan betekenen? En welke werkgevers bereid zijn om jouw sport op de eerste plaats te zetten? Neem contact op met Alberthe van der Sluis alberthe.van.der.sluis@nl.randstad.com.