Dinsdag 03 januari 2017

Tips voor je CV en sollicitatiebrief

Met je cv en sollicitatiebrief geef je een werkgever een eerste indruk van je ervaring en kwaliteiten. Ook voor jou als topsporter is het van belang na te denken over wat je op je cv zet. We geven je hier enkele tips.

Ook al heb je als topsporter diverse unieke kwaliteiten, het is toch belangrijk om aandacht aan je cv te besteden en je zo te onderscheiden van anderen. Wees niet bescheiden en realiseer je dat jouw werkervaring als topsporter ook heel relevant is voor een toekomstige baan. Houd een cv kort en bondig en zorg ervoor dat hij makkelijk te lezen is. Taalfouten zijn natuurlijk uit den boze. Laat je cv altijd door meerdere mensen controleren.

Tips cv

Bekijk hier het filmpje met tips om een goed cv samen te stellen of bekijk de leaflet waarin alle tips nog eens op een rijtje zijn gezet.

Social media profiel

Naast het hebben van een goed cv, is je social media profiel ook erg belangrijk. Werkgevers bekijken dit vaak eerst voordat ze je gaan uitnodigen. Tips voor het vormen en onderhouden van een goed profiel vind je hier. In het bijzonder voor LinkedIn zijn hier de tips voor je profiel samengevat. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen volg ook eens @aaltjevincent op Twitter.

Houd je brief kort

Schrijf een begeleidende brief altijd op maat. Twee zaken springen er in je brief direct uit: 'Waarom heb je interesse in juist dit bedrijf?' en 'Waarom deze functie?!' Introduceer daarna jezelf in het kort, waarbij je naar je cv verwijst. Voorkom dat je in herhaling valt. Je hebt niet voor niets een cv opgesteld. Een pakkende opening en afsluiter zorgen ervoor dat je sollicitatiebrief niet onopgemerkt blijft. Verander je het een en ander in je sollicitatiebrief of cv? Pas dan ook je online profielen hierop aan. De kans is groot dat een recruiter je googelt en daar ook naar kijkt.