Donderdag 03 augustus 2017

Welke financiële voorzieningen zijn er voor topsporters?

Afhankelijk van de jou toegekende status als topsporter en indeling van je topsportprogramma, kun je in aanmerking komen voor bepaalde financiële voorzieningen. We lichten hier de kostenvergoeding, stipendium- en topsportspaarregeling toe.

Stipendium

Met het stipendium streven NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ernaar dat topsporters minstens een inkomen hebben tussen het minimum loon en modaal loon, zodat topsporters een fulltime topsportprogramma uit kunnen voeren. De stipendiumregeling wordt volledig door het Ministerie van VWS gefinancierd en door het Fonds voor de Topsporter uitgevoerd. Het stipendium wordt uitgekeerd door het Fonds voor de Topsporter

Topsportspaarregeling

Maak je als sporter gebruik van het stipendium, dan kun je bij het Fonds voor de Topsporter een aanvraag doen om incidentele piekinkomsten uit je sportbeoefening (prijzengeld, startgeld, medaillebonus, eenmalig sponsorbedrag) op een geblokkeerde spaarrekening te storten. Dit maakt het mogelijk om van het stipendium gebruik te blijven maken. Lees meer over de Topsportspaarregeling.

Kostenvergoeding

Met de kostenvergoeding streven NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ernaar om topsporters tegemoet te komen in de kosten die zij maken in de uitoefening van hun sport. De kostenvergoedingsregeling wordt gefinancierd door NOC*NSF en het Ministerie van VWS en uitgevoerd door het Fonds voor de Topsporter. Met de kostenvergoeding kan je tot maximaal 200 euro per maand aan gemaakte topsportkosten declareren bij het Fonds. Lees meer over de kostenvergoeding.