Woensdag 04 november 2020

Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen

Dinsdag 3 november jl. hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe maatregelen afgekondigd die ook van invloed zijn op de sportbeoefening. De maatregelen gelden voor 14 dagen en vervallen per 18 november 2020 om 23.59 uur, waarna automatisch teruggeschakeld wordt naar het niveau zoals we dat sinds 13 oktober jl. kennen, tenzij de besmettingsgetallen aanleiding geven voor een wijziging daarvan.

Voor sport geldt nu:

  • Zwembaden zijn volledig gesloten;
  • Sportbeoefening is alleen toegestaan individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Sportwedstrijden en groepslessen worden verboden;
  • Dit geldt niet voor sportbeoefening en wedstrijden van sporters in instellingen voor topsport, voetballers van de Eredivisie en Eerste Divisie en personen tot 18 jaar die sport beoefenen op de eigen club.
  • Voor alle sportwedstrijden en -trainingen (zowel amateur als professioneel) geldt een verbod op de aanwezigheid van toeschouwers.
  • In sportaccommodaties worden douches en kleedkamers gesloten. Toiletten kunnen wel geopend blijven.

Hoewel er dus nieuwe beperkingen zijn moet toch ook gezegd worden dat sport en bewegen nog altijd mogelijk zijn in deze moeilijke tijden. De positieve waarden van sport werden ook door Premier Rutte onderschreven..

De protocollen en faq’s zijn terug te vinden op de site van het NOC*NSF

Bron: Vereniging Sport en Gemeenten