Maandag 17 mei 2021

Versoepelingen voor de binnen- en buitensport

Het kabinet heeft op maandag 17 mei besloten niet op de pauzeknop te drukken. De cijfers rond het coronavirus hebben zich in de afgelopen week de goede richting op ontwikkeld. Het kabinet zet per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. 

Voor de sport houden de versoepelingen onder meer in dat per 19 mei personen vanaf 27 jaar buiten weer in groepsverband mogen sporten, op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. De groep tot 26 jaar mocht al buiten sporten, zonder afstand te houden.

Na lange tijd mogen ook de binnensportlocaties, waaronder sporthallen, sportscholen en zwembaden, weer open, met maximaal dertig personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden, de kleedkamers blijven gesloten (behalve in zwembaden) en publiek is niet welkom.

Terrassen bij sportkantines

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

Lees het volledige artikel op NOC*NSF