Dinsdag 23 februari 2021

Werkconferenties Clubkadercoaching

Steeds meer wordt de waarde van sportverenigingen met een positieve sportcultuur onderkend: sociaal veilig, inclusief en pedagogisch sterk. Dat vraagt om trainers en coaches, die niet alleen sportinhoudelijk verstand van zaken hebben, maar juist ook in pedagogisch-didactisch opzicht bekwaam zijn. Clubkadercoaching helpt bij het implementeren en uitvoeren van trainersbegeleiding op dit gebied. Dit allemaal om alle trainers in Nederland met nog meer plezier hun trainingen te laten geven, sporters nog meer te laten genieten van de kracht van sport en een zo sportief en gezond mogelijk land te maken! 

NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en het ministerie van VWS organiseren in maart vier werkconferenties over Clubkadercoaching voor contactpersonen van gemeenten, sportservicebureaus en sportbonden. Doordat clubkadercoaches soms gemeente-overstijgend werken, worden de werkconferenties regionaal georganiseerd. De werkconferenties zijn online, dus mocht je niet op de datum voor jouw regio kunnen, voel je vrij om je aan te melden bij een andere regio.
 
Meld je hier aan voor een (of meerdere) van de onderstaande werkconferenties:

  • 18 maart – 10.00 – 12.00 uur voor Zuid
  • 23 maart – 13.00 – 15.00 uur voor Oost
  • 25 maart – 13.00 – 15.00 uur voor West
  • 30 maart – 10.00 – 12.00 uur voor Noord

Daarnaast staat het webinar Clubkadercoaching nu online! Het webinar is voor iedereen die meer te weten wilt komen over clubkadercoaching, of je nu zelf aan de slag wilt als clubkadercoach, dit binnen je sportbond wilt introduceren of er als lokale (sport)organisatie mee aan de slag wilt gaan. 

Bron: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten