Woensdag 03 augustus 2016

1 december: Introductiedag nieuwe werknemers

Ben jij zojuist gestart in een nieuwe baan bij een sportbond of NOC*NSF? Meld je aan voor de introductiedag ‘Werken in de sport’ voor nieuwe medewerkers. Tijdens de introductiemodule ‘Werken in de Sport’ maken (nieuwe) medewerkers in de sport kennis met de sportsector en leren zij hoe de sport georganiseerd is. Tevens wordt dieper ingegaan op de competenties die nodig zijn om goed te functioneren in deze dynamische en complexe wereld.

Doelgroep

Het is een meerwaarde voor nieuwe werknemers bij sportbonden om uitgebreid kennis te maken met de structuur van de sportwereld en de specifieke uitdagingen die hierbij komen kijken. Uiteraard zijn huidige werknemers die op zoek naar meer achtergrond ook van harte welkom.

Doel

De deelnemers zijn na het volgen van het programma beter in staat zelfstandig de weg te vinden in het veld van sportinstanties, overheden en andere stakeholders die in het netwerk van de sport participeren. Bovendien maken ze kennis met collega’s van sportbonden en andere vakgebieden. 

Programma

De brede aspecten van de sport worden vanuit verschillende thema’s uitgebreid behandeld. Bovendien staan diverse belangrijke competenties centraal: denk bijvoorbeeld aan samenwerken, initiatief nemen, politieke sensitiviteit en communicatieve vaardigheden. Met gevarieerde werkvormen en interactie vertalen de deelnemers de behandelde thema’s naar hun eigen werksituatie.

De inhoud

  • de structuur van de sport; welke organisaties bevinden zich op het speelveld; privaat – publiek, lokaal tot internationaal en wat zijn hun doelen en werkwijze;
  • financiering van de sport; de verschillende geldstromen worden toegelicht o.a. Lotto, VWS, contributies, sponsoring;
  • sportbeleid; Sportagenda, meerjarenbeleidsplannen van bonden, trends en ontwikkelingen;
  • welke competenties zijn nodig om het werk succesvol uit te voeren.

Duur en locatie

De introductie duurt één dag (van 9.00 – 17.00 uur) en wordt op locatie (bij sportbonden of NOC*NSF) georganiseerd. Voor 2016 is de introductiemodule nog 1 keer gepland.

  • Donderdag 1 december: 09.00 – 17.00 uur – NOC*NSF, Arnhem

Kosten

De deelnemersbijdrage is € 250,- voor leden van NOC*NSF en € 350,- (excl. BTW) voor niet-leden. Dit is inclusief koffie/thee en lunch.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de accountmanager van je bond.