Dinsdag 16 december 2014

1000ste volger: Danielle Willemsen heeft volop ambities!

Werkenindesport.nl trekt steeds meer bezoekers die zich bezighouden met alles wat te maken heeft met een loopbaan in de sport. Nog mooi voor het einde van het jaar hebben we nu ook de mijlpaal van 1000 volgers op twitter bereikt. Een goede gelegenheid om onze 1000ste volger in de spotlight te zetten. En nummer 1000 is….Danielle Willemsen, een 23 jarige Arnhemse met volop (sport)ambities!

Wij zijn ook best benieuwd: wie zijn eigenlijk al die twitter-volgers, website-bezoekers en mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief? Statistieken zeggen wat dat betreft ook niet alles. Zo weten we wel dat sinds dit voorjaar al meer dan 100.000 bezoeken aan werkenindesport.nl werden gebracht. Dat zo’n 13% via social media op de site terecht komt. Dat er iets meer mannen dan vrouwen komen, en de belangrijkste leeftijdsgroep 25-34 jaar is. Dat er veel geïnteresseerden woonachtig zijn in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland, en dat de vacatures op de site goed bekeken worden. Maar wat houdt deze mensen bezig, wat ‘hebben’ ze met sport? Vanaf nu weten we in elk geval meer over één bezoekster, onze 1000stetwitter-volgster: Danielle Willemsen. Zij ontdekte als pas afgestudeerde dat werkenindesport.nl nog veel meer te bieden heeft dan alleen vacatures.

Van kleins af aan in de sport

Danielle is 23 jaar en woont in Arnhem. Sporten doet ze al vanaf dat ze zes jaar was. Toen deed haar broer al aan waterpolo en was het voor haar ouders handig als ze ook mee naar het zwembad ging. Naast waterpolo ging Danielle ook dansen en basketballen. Met een voorliefde voor sport was ook de keuze voor een sportopleiding bewust: “Na mijn VWO diploma heb ik deze zomer de – nog vrij nieuwe- HBO-opleiding Sport- en Bewegingseducatie aan de HAN afgerond. Daar leerde ik onder andere dat je sport op heel diverse manieren als middel kunt inzetten. Tijdens deze opleiding heb ik ook een half jaar stage gelopen bij NOC*NSF. Hier hield ik me bezig met de organisatie van de Nationale Sportweek. Daarna ben ik gaan afstuderen bij een zorginstelling. Hierbij heb ik onderzocht wat het effect was van deelname aan de Equipe Mont Ventoux op het gedrag en competenties van jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen (400 deelnemers). We hebben intensief wekelijks getraind om uiteindelijk de Mont Ventoux te beklimmen. Er zijn erg mooie resultaten behaald. Zo hebben jongeren door deze interventie bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen gekregen. Twee mooie stage-adressen die vooral door mijn brede netwerk in de sport op mijn pad zijn gekomen. Dat is gegroeid door mijn bezigheden in de sport en mijn opleiding. Eigenlijk ben ik dan ook wel omringd met mensen die sporten en werken in de sport.”

Werkzoekend in omgeving Amsterdam

Momenteel is Danielle nog steeds werkzaam binnen Pluryn, de zorginstelling waar ze afstudeerde. Ze werkt er met een groep jongeren van 18 tot 23 jaar met een verstandelijke beperking. Het doel is ze zodanig op weg te helpen dat ze zelfstandig kunnen gaan wonen. Danielle: “Ik probeer er ook nog een gezonde leefstijl in mee te nemen, zodat ik toch het geleerde van mijn afstuderen in de praktijk kan brengen. Daarnaast ben ik actief in het waterpolo en aanvoerster van het eerste waterpolo team van ENC Arnhem dat uitkomt in de eerste klasse bond.” En de ambities reiken nog verder: “Kort geleden kwam er een oproep van Nico Rienks voorbij. Grote, sterke dames met Olympische ambitie werden gezocht. Roei ervaring was niet nodig. Ik voldeed aan de eisen en heb me opgegeven voor de kennismakingsdag/testdag. Ik ben door de testdag gekomen en zit momenteel bij de laatste 30 dames. Het project begint serieuze vormen aan te nemen en ik reis steeds vaker naar Amsterdam om te kunnen trainen. Ook ligt mijn CV al bij Randstad in Amsterdam om eventueel daar in de sport te kunnen werken en dit te combineren met het trainen voor de gouden medaille in Tokio. Mocht ik zover komen.”

Ervaring

Een stage of afstudeeropdracht kan een mooie ervaring opleveren voor je verdere loopbaan, zo heeft ook Danielle ervaren: “Het zijn twee heel verschillende opdrachten geweest. Bij NOC*NSF heb ik vooral veel geleerd over hoe het werken in de sportwereld in elkaar zit. Over het netwerk en de netwerkmomenten, de contacten, en natuurlijk ook het organiseren van grote evenementen. Bij Pluryn deed ik vooral ervaring op met de omgang met die speciale doelgroep en dat leverde me het inzicht dat sport veel breder kan worden ingezet.”

Ideaal

Ambities heeft Danielle genoeg. “De roeiambitie is natuurlijk heel groot. Ideaal zou zijn om daarvoor geselecteerd te worden en dat er überhaupt een baan bestaat in de sportwereld die ik daarmee kan combineren. Als ik geselecteerd word, ga ik naar Amsterdam verhuizen. Een maatschappelijke carrière naast het roeien, op niveau en in de sportwereld, zou geweldig zijn. En daarna? Ga ik eerst maar op verschillende vlakken ervaring opdoen. Mijn interesse in de sport is heel breed, maar ik ben nog te kort op de arbeidsmarkt om al te kunnen zeggen wat ik precies wil. Mijn grote voordeel is wel dat ik een doorzetter ben, dat helpt me vast om mijn weg te vinden. Het volgen van werkenindesport.nl kan ook handig zijn, leuk dat ik de 1000ste ben! Van deze unieke gelegenheid wil dan ook gebruik maken om een oproep te doen. Wie heeft er in de omgeving van Amsterdam een leuke baan voor me in de sport op HBO-niveau? Je kunt contact met me opnemen via de mail.

Ook in de spotlight?

Heb je ook een goed verhaal over je loopbaan in de sport? Of ben je werkgever en wil je je collega’s of sollicitanten een boodschap meegeven? Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op!