Maandag 02 februari 2015

19 maart: Medezeggenschaps- bijeenkomst Sport & Bewegen en Recreatie

Uitnodiging Medezeggenschapsbijeenkomst 

Medezeggenschapsplatform Sport & Bewegen en Recreatie

Ben jij lid van een Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging? Dan is het MZ-Platform Sport & Bewegen en Recreatie dat gepland is op donderdag 19 maart 2015 bij uitstek de bijeenkomst waar jij bij wilt zijn. Tijdens deze bijeenkomst zal je nieuwe kennis opdoen, informatie uitwisselen, leren van je collega’s en up to date blijven over interessante thema’s.

Het doel van de bijeenkomst is om jouw ervaringen en tips en trucs te delen met collega’s die ook in een medezeggenschapsorgaan zitten. Het gaat er om dat je als medezeggenschapsorgaan actief blijft dan wel wordt en tot bloei komt. Aan het eind van iedere bijeenkomst heb je een duidelijk beeld van de ontwikkelingen en van de rol die ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen bij het thema hebben.

Het hoofdthema dat wordt behandeld op 19 maart betreft Arbeidsomstandigheden. Hierover wordt een interessante, leuke en interactieve training verzorgd. Daarnaast wordt stilgestaan bij de rechten en plichten van de ondernemingsraad dan wel de personeelsvertegenwoordiging. Denk hierbij een het instemmings- en adviesrecht. Verder zal ook aandacht worden geschonken aan de nieuwe Wet werk en zekerheid die vele gevolgen heeft voor het Arbeidsrecht en Sociaalzekerheidsrecht. Tot slot wordt stilgestaan bij de nieuwe vakbeweging, de FNV. Welke gevolgen heeft de fusie voor de sectoren?

Praktische informatie

  • Wanneer: Donderdag 19 maart 2015
  • Waar: Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht

De locatie is op loopafstand van Utrecht Centraal Station (20 minuten lopen). Per auto is het goed bereikbaar vanaf A2 en A12. Per openbaar vervoer goed bereikbaar met tram en bus.

Aanmelden

Inschrijven voor deze dag kan door voor 12 maart a.s. een e-mail te sturen naar info@fnvsport.nl onder vermelding van MZ-platform SB&R. Vermeld duidelijk voor- en achternaam, e-mailadres, bij welke organisatie je werkt en of er een OR of PVT aanwezig is. Vakbondsleden kunnen bij de werkgever vakbondsverlof aanvragen voor deze bijeenkomst.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Armine Kowsari (beleidsmedewerker recreatie) op 079-3536791 of via recreatie@abvakabo.nl.