Donderdag 11 september 2014

25 september: workshop sociale innovatie

Workshop Sociale Innovatie van VSG-YPN

Hoe zorg je voor draagvlak? Hoe zorg je ervoor dat een initiatief niet doodbloedt als het geld op is? Op welke manier creëer je een zo groot mogelijke impact? Er zijn handvatten nodig om ideeën succesvol te implementeren. Alleen een goed idee is niet genoeg!

Sociale innovatie

Bij de workshop van het Young Professionals Netwerk van VSG draait het om ‘sociale innovatie’: het stimuleren van multidisciplinaire samenwerking, waardoor innovatieve ideeën ontstaan door buiten bestaande disciplines te denken en nieuwe invalshoeken te ontdekken. Om die ideeën vervolgens op effectiviteit te toetsen en succesvol te implementeren. Kasper Bakker, coördinator Master Sport- en Beweeginnovatie, spreekt over het thema en neemt je mee in de wereld van netwerken, lobbyen, onderzoek doen, processen beïnvloeden, fondsen werven, veranderkunde en laat je out of the box denken. Want innovatie mag dan misschien niet te garanderen zijn, er zijn wel degelijk factoren die de kans erop vergroten.

Kosten

Deelname aan de workshop Sociale innovatie is GRATIS.

Extra optie!

De workshop Sociale innovatie is de afsluiter van het tweedaagse VSG-jubileumcongres. Het thema van het congres is 'Verenigd voor Sport. Lokale samenwerking in beweging'. Op de tweede dag van het congres staat de viering van het 65-jarig jubileum van Vereniging Sport en Gemeenten centraal. Bovendien krijgt deze dag een koninklijk tintje: Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander woont het programma bij en neemt een bijzondere heruitgave van het 'Sportalbum 1898' in ontvangst. Als extra optie kun je je als jonge professional (t/m 35 jaar) tegen een gereduceerd tarief (€75,- excl. btw) inschrijven voor het ochtendprogramma (08:30 - 13:30 uur, inclusief lunch) van de tweede dag van het VSG-jubileumcongres. Meer informatie over het congres vind je hier.

Programmatijden

Optioneel

08.30 – 13.30 Ochtendprogramma 2e dag VSG-jubileumcongres inclusief lunch

Workshop Sociale innovatie

13.00 Inloop
13.30 uur Programma workshop sociale innovatie
15.30 uur Borrel

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de workshop Sociale innovatie of de gehele tweede dag van het VSG-jubileumcongres, klik dan HIER. Voor de extra optie “deelname 2e congresdag” zijn beperkt plekken beschikbaar (40). Wees er dus snel bij want vol = vol!

Locatie

Fontys Sporthogeschool Eindhoven

Contact Vereniging Sport en Gemeenten

info@sportengemeenten.nl