Maandag 01 september 2014

27 november: Introductiedag werken in de sport

Ben jij zojuist gestart in een nieuwe baan bij een sportbond of NOC*NSF? Meld je aan voor de introductiedag ‘Werken in de sport’ voor nieuwe medewerkers.

Verdieping sportsector 

De sportwereld staat niet stil. Een continue stroom van ontwikkelingen zorgt voor een dynamisch en fascinerend werkveld. Tijdens de Introductiedag ‘Werken in de Sport’ maak je kennis met de sportsector en leer je hoe de sportwereld in elkaar zit. Je bent na het volgen van het programma beter in staat zelfstandig de weg te vinden in het veld van sportinstanties, overheden en andere stakeholders die in het netwerk van de sport participeren. Bovendien maak je kennis met collega’s en verdiep je je in andere vakgebieden. Deze nieuwkomersdag is speciaal bedoeld voor nieuwe functionarissen van sportbonden zoals hoofdbestuurders, districtsbestuurders, bureaumedewerkers en/of vrijwilligers met een landelijke of regionale functie.

Doelgroep 
Functionarissen die starten met een baan bij een sportbond, zoals hoofdbestuurders, districtsbestuurders, bureaumedewerkers en/of vrijwilligers met een landelijke of regionale functie. Doel is dat alle nieuwe medewerkers bij één van de sportbonden en NOC*NSF in hun eerste maanden deelnemen aan de Introductiedag Werken in de Sport. Deze dag is een vast onderdeel in de introductie die de medewerker bij de eigen organisatie krijgt. 

Doel 
De deelnemers zijn na het volgen van het programma beter in staat zelfstandig de weg te vinden in het veld van sportinstanties, overheden en andere stakeholders die in het netwerk van de sport participeren. Bovendien maken ze kennis met collega’s en andere vakgebieden. 

Programma 

Het programma is afwisselend en breed ingestoken. In grote lijnen komen de volgende thema’s aan bod:

1. structuur van de sport (organisaties, taken en rollen, werkwijzen, besluitvorming); 
2. sportbeleid (Sportagenda 2016, overheidsbeleid, trends en ontwikkelingen); 
3. geldstromen in de sport (economische betekenis, Rijksoverheid, decentrale overheden, Lotto, Mission, eigen inkomsten). 

Duur en locatie 
De Introductiedag duurt één dag (van 9.00 – 17.00 uur) en wordt op locatie (bij sportbonden of NOC*NSF) georganiseerd. Enkele data zijn reeds vastgesteld, zie de aanmeldingslink hieronder.

Kosten 
De deelnemersbijdrage is € 250,- (excl. BTW). 

Aanmelden kan via deze link.