Donderdag 13 november 2014

4e Editie Talentprogramma Werken in de Sport gestart!

In september is al weer de 4e editie van het Talentprogramma Werken in de Sport gestart. Een mooi samengestelde groep van talentvolle professionals vanuit 10 sportorganisaties, die met begeleiding uit de sport samen aan de slag gaan met hun talent- en loopbaanontwikkeling.

Talentontwikkeling voor (top)sporters is vanzelfsprekend. Hoe is het met de talenten in jouw werkorganisatie? Lees hier meer over de nieuwe groep in dit programma en andere initiatieven van sportbonden en NOC*NSF voor professionals.

Talentprogramma Werken in de Sport 2014-2015

Het Talentprogramma Werken in de Sport is een initiatief voor de talentvolle professionals van de sportbonden en NOC*NSF. Het is één van de initiatieven om meer structurele aandacht én samenwerking te genereren voor talentontwikkeling en goede professionals te behouden voor de sport.

De groep van deze 4e editie bestaat uit 12 personen, van 10 sportorganisaties (KNVoetbalB, KNLTennisB, KNHockeyB, KNHippischS, NTafelTennisB, Badminton Nederland, NSkiV, Sport & Zaken, NOC*NSF en VerenigingSportUtrecht). De functies lopen uiteen van projectleider, coördinator, manager en strateeg op verschillende terreinen, o.a.: sportontwikkeling, verenigingsadvies, online strategie, wedstrijdzaken, bedrijfssport, HR en topsport. Belangrijk is dat de groep niet op inhoud bij elkaar komt, maar op eigen ontwikkeling, ingeschatte groeimogelijkheden en fase in de eigen loopbaan.

Het Talentprogramma Werken in de Sport loopt van september 2014 tot en met april 2015. Iedere maand komt de groep in een sessie van een dag bij elkaar. Tijdens de Kick-off op 29 oktober zijn de thema’s voor het programma gebaseerd op de leerdoelen van de deelnemers bepaald. Per bijeenkomst en per thema wordt een trainer/coach/specialist ingezet en indien passend een gastspreker uitgenodigd. De begeleiding van het programma is in handen van Guido Davio (KNHB), Mathieu Daalder (KNZB), Jolina Broesder (NOC*NSF) en Alberthe van der Sluis (Randstad).

SportAssist en Jong Oranje, 2 andere initiatieven

Het Talentprogramma is in de sport niet het enige georganiseerde initiatief voor professionals om gericht met ontwikkeling, loopbaan en netwerk bezig te zijn. Een ander voorbeeld is Jong Oranje, het netwerk voor young professionals in de sport.

Daarnaast is er SportAssist van NOC*NSF. Professionals uit de sport kunnen via de SportAssist formule ingezet worden bij een andere sportbond of NOC*NSF. Deze (tijdelijke) interne mobiliteit van medewerkers zorgt voor kennisuitwisseling en het opdoen van nieuwe werkervaring maar met behoud van deze specialisten binnen de sportsector. Er is een kostendekkende vergoeding voor de inzet van medewerkers van de sportbond of NOC*NSF.