Dinsdag 13 juni 2017

6 juli: VSG YPN bijeenkomst West Scrum, sport en socialize

Donderdag 6 juli krijg je als Young Professional de kans om samen met collega Young Professionals aan de slag te gaan met interessante cases onder leiding van een scrum master in café Wildschut in Amsterdam. Na afloop van de bijeenkomst breng je met de hele groep een bezoek aan een uniek evenement ‘de Urban Sportsweek’ op het Museumplein.

Let op! De locatie is gewijzigd. De bijeenkomst vindt niet plaats in de Apollohal zoals eerder gemeld, maar in Café Wildschut in Amsterdam-Zuid.

Tijdens de bijeenkomst worden in kleine groepen praktijkcases met betrekking tot accommodatievraagstukken behandeld. Dit geeft iedereen de kans om samen met collega gemeenten en organisaties na te denken over slimme oplossingen voor vraagstukken waar iedereen wel eens mee te maken krijgen in zijn dagelijks werk.

Het behandelen van de casussen gebeurt aan de hand van Scrum. Na een korte algemene introductie in deze werkwijze, krijg je meteen de gelegenheid om dit in de praktijk toe te passen. Elke groep wordt begeleid door een scrum master. De scrum master zorgt ervoor dat de groep door middel van het scrummen tot een advies komt voor de betreffende casus. Wil je alvast wat meer informatie over agile werken? Kijk dan eens naar dit filmpje.

De dag wordt spectaculair afgesloten met een bezoek aan de Urban Sportsweek op het Museumplein! Na het afronden van de cases wandel je naar het Museumplein waar diverse Urban Sports worden uitgeoefend. Hier zijn ook verschillende food trucks te vinden, zodat je gezamenlijk een hapje kunt eten.

Wil je voor de zomer nog inspiratie op doen? Zowel inhoudelijk, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en via een spectaculair sportevenement, meld je dan nu aan voor deze activiteit van regioteam West.

Programma]

  • 14.30 uur Inloop en ontvangst
  • 15.00 uur Toelichting cases
  • 15.15 uur Toelichting scrum methode
  • 15.30 uur Uitwerken cases aan de hand van scrum methode
  • 16.30 uur Afsluiting cases en vertrek Urban Sportsweek
  • 17.00 uur Hapje eten bij Urban Sportsweek op eigen kosten

Inschrijven

Schrijf je op sportengemeenten.nl in voor de VSG-Young Professionals Network bijeenkomst West.

 

Over het Young Professionals Network van Vereniging Sport en Gemeenten

Het VSG-Young Professionals Network binnen Vereniging Sport en Gemeenten is een netwerk van en voor jonge, ambitieuze professionals werkzaam in de sport(sector) tot en met 35 jaar, met een beleidsmatige en/of strategische functie óf de ambitie of potentie om naar beleidsmatig en/of strategisch niveau door te groeien. Deelname aan bijeenkomsten van het YPN is gratis. Bekijk hier de voorwaarden voor deelname aan de bijeenkomst op 6 juli.

Foto: Frederik Jacobovits