Donderdag 24 juli 2014

60% Nederlanders zeer gelukkig met huidige baan

Ondanks de crisis is een relatief groot aantal Nederlanders zeer gelukkig met zijn of haar huidige baan. Uit het meest recente Randstad WerkMonitor onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research onder 810 werkenden in Nederland, blijkt dat 59 procent van de werkenden in ons land denkt op dit moment de perfecte baan te hebben. Daarnaast geeft 68 procent aan dat z'n job op dit moment perfect aansluit op de genoten opleiding(en) en deze opnieuw zou kiezen als het hen werd voorgelegd.

Ondanks alle tevredenheid geeft 54 procent aan toch een andere baan te overwegen, als ze elders beter kunnen verdienen. 58 procent zou dit doen als er betere carrièremogelijkheden geboden zouden worden en 46 procent overweegt dit als die baan nog beter bij hun opleiding past. Meer dan de helft van de mensen (53 procent) is overigens bij toeval in die eerste job gerold. Niettemin zijn ook deze werknemers vaak dik tevreden over die baan.

Loopbaanwending kan altijd, zelfs nu

En als je baan of carrière niet zo leuk en uitdagend is als je had gedacht? Je kunt op elk moment van je loopbaan het roer nog rigoureus omgooien, zegt meer dan de helft van de werkenden (55 procent ), zelfs in de huidige arbeidsmarkt. In hun ogen kun je op elk moment van carrière veranderen. De meerderheid van de werkenden vindt dan ook dat de eerste baan absoluut niet bepalend hoeft te zijn voor het verdere verloop van je loopbaan.