Dinsdag 15 november 2016

6e editie Talentprogramma “Werken in de Sport” van start!

Begin november is een talentvolle professionals werkzaam bij sportorganisaties begonnen aan de 6e editie van het Talentprogramma ‘Werken in de Sport’. Deze ambitieuze groep medewerkers gaat met begeleiding van ervaren werknemers uit de sport samen aan de slag met hun talent- en loopbaanontwikkeling. 

Het Talentprogramma ‘Werken in de Sport’ is een inmiddels bewezen succesformule, gebaseerd op structurele aandacht én samenwerking door sportbonden en NOC*NSF op het gebied van talentmanagement, zodat gemotiveerde jonge professionals behouden blijven voor de sport. Georganiseerd voor en door de sport. Doelgroep is de jonge talentvolle medewerker, met frisse ideeën, die maximaal 34 jaar oud is en binnen nu en 2 jaar toe is aan een volgende carrièrestap.

Talentprogramma Werken in de Sport 2016-2017

De groep van deze 6e editie is op 2 november gestart met de Kick-off bijeenkomst bij Pim Mulier, waarbij met elkaar en het Talentprogramma kennis werd gemaakt aan de hand van creatieve, innovatieve, humoristische, unieke en eigenwijze vlogs, foto-verhalen en presentaties van de deelnemers en begeleiders. Ook maakten de deelnemers kennis met meditatie, bewustzijn en aandacht oefeningen tijdens een mindfulness workshop van Rianne Mulder – NOC*NSF (zie foto).

De groep van 17 talenten is werkzaam bij 15 sportorganisaties: BONDcenter, Watersportverbond, KNHockeyB, KNVoetbalB, KNHippischeS, Koninklijke Nederlandse Cricket Bond, KNZwemB, Judo Bond Nederland, KNSchaatsB, Sportvisserij Nederland, Sportservice Noord-Brabant, NToerFietsU, Nederlandse Basketball Bond, NOC*NSF, Nederlandse Volleybal Bond.

De groep komt niet op inhoud bij elkaar, maar op de eigen ontwikkeling, ingeschatte groeimogelijkheden en de fase in de eigen loopbaan.
Het programma loopt van november 2016 tot en met mei 2016. Iedere maand komt de groep in een sessie van een dag bij elkaar. Tijdens de Kick-off bijeenkomst zijn de thema’s voor het programma gebaseerd op de leerdoelen van de deelnemers bepaald. Per bijeenkomst en per thema wordt een trainer, coach of specialist ingezet en indien passend een gastspreker uitgenodigd. De begeleiding van het programma is in handen van Ramon van Wingerden (Manager Sportontwikkeling, NGolfF), Nicole Hoogwerf (Adjunct Directeur KNZwemB) en Rianne Mulder (Accountmanagement NOC*NSF).

E-portal ‘Ontwikkel jezelf!’

Ben je werkzaam bij een sportorganisatie, neem je (nog) niet deel aan het Talentprogramma maar wil je jezelf wél ontwikkelen? Maak dan gebruik van de E-portal ‘Ontwikkel jezelf!’.

Waarom de E-portal? Omdat er in een sterk veranderende wereld ook binnen sportorganisaties steeds meer een beroep gedaan wordt op anderen en soms ook nieuwe vaardigheden. Dit betekent voor jou dat je je eigen inzetbaarheid op peil moet houden om mee te bewegen in een veranderende omgeving.

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? De vragen lijken zo simpel, maar dat is het voor heel veel mensen niet. Om daarbij te helpen kun je met het E-portal aan de slag.

Nieuwsgierig? Neem direct een kijkje en maak je inlog aan. Klik daarvoor op het blok ‘E-portal Ontwikkel jezelf!’, registreer je (alleen de 1e keer, én gebruik je zakelijke e-mailadres), log in en ga aan de slag!