Woensdag 20 mei 2015

Aanwinst voor de sport: Alexandra Ballestrem

Werkenindesport.nl vraagt in deze rubriek periodiek een nieuwe werknemer zich voor te stellen aan zijn of haar sportcollega’s. Alexandra Ballestrem is sinds het najaar van 2014 werkzaam als manager sportaanbieders bij de KNHS. Als tweejarige raakte ze al besmet met een virus dat haar leven zou bepalen.

Geluksgevoel

Alexandra werd in 1969 geboren in het kleine stadje Detmold in Duitsland, waar zes jaar eerder Luder Beerbaum werd geboren (een van de meest succesvolle internationale springruiters van de afgelopen 25 jaar). “Blijkbaar is dit stadje besmet met een virus dat mijn leven zou gaan bepalen”, vertelt Alexandra. “Ik zat met de leeftijd van twee jaar voor het eerst op een paard. Het geluksgevoel dat ik op dat moment voelde heeft mij tot op heden nooit meer losgelaten. Als ik terugkijk op mijn jeugd heb ik die gevoelsmatig vooral in stallen doorgebracht.”

Achteraf de beste keuze

Werken met paarden was voor de ouders van Alexandra echter niet bespreekbaar. Ze koos daarom voor de commercie. “Achteraf de beste keuze”, vindt Alexandra, “want anders was ik niet via mijn werkgevers Avis Car Rental en TNT Post Group bij de KNHS terecht gekomen. Zowel bij AVIS als ook bij verschillende onderdelen van TNT Post Group was ik verantwoordelijk voor (strategisch) accountmanagement en mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse diensten en producten. Het was een zeer bewuste keuze om naar de KNHS over te stappen, na twintig jaar was ik toe aan een verandering en samen met een loopbaancoach ben ik begonnen aan de zoektocht naar ‘mijn werkgever, mijn werkomgeving en mijn droombaan’.

Speerpunten

“Mijn functie heet “manager sportaanbieders” en omvat drie teams – het accountmanagement, de afdeling evenementen en ons prachtige nationaal hippisch centrum in Ermelo. Binnen het accountmanagement zijn wij op dit moment met name bezig om te transformeren naar een klantgerichte, dicht bij de sportaanbieder staande ambassadeur van de KNHS. Het team evenementen zet al hun liefde en passie in om bijvoorbeeld de nationale kampioenschappen zo mooi en sportief mogelijk te laten verlopen zodat de sporters onder de beste omstandigheden en zo stressvrij mogelijk kunnen presteren. Het nationaal hippisch centrum is in zijn huidige vorm net een jaar oud, de bedoeling is dat het centrum het kloppend hart van hippisch Nederland wordt. Dit centrum samen met het team verder op de kaart zetten en onze leden zich thuis te laten voelen zijn de speerpunten voor dit jaar.”

Uitdagingen

Elke functie kent uitdagingen, en de genoemde speerpunten lijken die al genoeg te omvatten. Alexandra vult nog aan: “De uitdaging is ook, om met het behoud van de passie en energie van mensen, toch tussen al die mooie ideeën en initiatieven te kiezen omdat je simpelweg niet alles kan doen."