Woensdag 26 maart 2014

Arbeidscontract zzp'er

In de sportwereld wordt regelmatig gebruik gemaakt van zzp’ers. Het is een waardevolle manier om tijdelijke expertise in te huren bij bijvoorbeeld complexe vraagstukken over beleidsontwikkeling en innovatie binnen de sport. De kans bestaat dat je als zzp’er dan wordt uitbetaald door Randstad Payroll Solutions.

Wanneer ben je een zzp’er? 

Als zzp’er verleen je zelfstandig diensten aan verschillende opdrachtgevers. Dit betekent dat je opdrachtgever geen loonheffing hoeft in te houden en af te dragen. Als de Belastingdienst echter van mening is dat sprake is van een dienstbetrekking in de zin van de fiscale en sociale verzekeringswetgeving, dan moet er (alsnog) loonheffing worden betaald. Concreet betekent het zzp’ers bestaan:

  • je bent in staat bent zelfstandig opdrachten uit te voeren;
  • er is geen sprake van een gezagsverhouding of leiding en toezicht; 
  • je werkt voor meer dan 1 opdrachtgever; 
  • je kan jezelf laten vervangen door een gekwalificeerd door jou aangewezen persoon; 
  • jij bepaalt zelf hoe, wanneer en waar je werkt; 
  • jij loopt het risico (bijvoorbeeld financieel).

Je kunt als zzp’er de ‘Verklaring arbeidsrelaties’ (VAR) aanvragen. Deze verklaring geeft zekerheid dat de Belastingdienst je als ondernemer beschouwt. Vraag de VAR aan bij de Belastingdienst.

Opdrachtovereenkomst 

Het is mogelijk dat een sportorganisatie die jou inhuurt voor een opdracht de administratie uit handen geeft aan Randstad Payroll Solutions. Randstad gaat dan rechtstreeks een opdrachtovereenkomst met jou aan over de afgesproken werkzaamheden. En zorgt niet alleen voor het contract, maar ook voor de controle, administratie evenals de facturatie van jouw gemaakte uren. Voor jou als zzp’er betekent het uitbesteden van het debiteurenbeheer aan Randstad Payroll Solutions duidelijke betalingsafspraken met een gunstig betalingstermijn. Ook kom je in aanmerking voor een collectiviteitsvoordeel op het gebied van een aansprakelijkheidsverzekering.

Heb je nog vragen of zoek je meer informatie? Stuur een mail naar info@werkenindesport.nl.