Vrijdag 24 maart 2017

De beste weg volg je samen

Door zitting te nemen in een OR of PVT kunnen werknemers meepraten over allerlei zaken die betrekking hebben op arbeidsomstandigheden, arbeidsrelatie en het beleid binnen de organisatie. Door mee te denken en mee te praten worden werknemers op de meest pure vorm betrokken en kunnen werkgevers en werknemers samen de vruchten plukken, zo zien we in dit filmpje:

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van medezeggenschap, zo werd ook uitgesproken tijdens de vijfde bijeenkomst van De Sport Recordings begin dit jaar. Als je het goed organiseert, kan het voor zowel werkgevers als werknemers een krachtig instrument zijn om de organisatie goed te laten draaien. Dat je iets doet in medezeggenschap kan voor werkgevers een managementoverweging hebben. Maar je kunt het daarnaast zien als een middel om je werknemers te motiveren. Lees het artikel Vertrouwen is de basis voor medezeggenschap om te zien waarover tijdens de bijeenkomst van gedachten werd gewisseld.

De Sport Recordings Unplugged

We weten allemaal: werken in de sport is goud waard. Bijdragen aan meer sport, bewegen en gezondheid in Nederland. In dit mooie werkveld moeten we er samen voor zorgen dat de werkomgeving zelf ook prettig blijft.
De sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport & Bewegen, De Unie en CNV Vakmensen) werken hier gezamenlijk hard aan. En streven naar een goed functionerende en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de sportsector. Daarin is het belangrijk ieders inzetbaarheid op peil te houden om als sportorganisatie mee te kunnen bewegen in een veranderende omgeving.

Ter inspiratie publiceren we de Sport Recordings Unplugged. In navolging op de serie bijeenkomsten van De Sport Recordings, is journalist Paul van der Linden (onder andere werkzaam voor BNR) op pad gegaan. Het resultaat is een aantal mooie filmpjes, waarin Paul in gesprek gaat met werknemers en werkgevers in de sport, topsporters en coaches over diverse onderwerpen aangaande een optimaal werkveld.

Paul is benieuwd naar hoe wij dat tot nu toe doen. Wat we kunnen leren van de topsporters zelf, die dagelijks bezig zijn met optimaal presteren. En wat we kunnen leren van collega’s, welke hulpmiddelen zijn hierbij beschikbaar.

Het resultaat is een serie filmpjes: De Sport Recordings Unplugged. Kijk mee!