Donderdag 19 juni 2014

Durf te vragen en laat je van je beste kant zien!

Sinds anderhalf jaar is Kristel Kooij manager sportparticipatie bij de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). Op het eerste gezicht geen voor de hand liggende positie, want ze studeerde aanvankelijk aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. De functie bij de KNRB is haar volgens eigen zeggen echter op het lijf geschreven.

In Maastricht met alles bezig behalve sporten

Kristel is op de middelbare school al meer geïnteresseerd in sport dan haar leeftijdsgenoten. Ze sport in die tijd al vijf tot zes keer per week. Toch richt ze zich in haar studie op een andere sector: in Maastricht gaat ze naar de Hoge Hotelschool. “Daar was ik met bijna alles bezig behalve sport. Ik stortte me op het studentenleven en heb veel gereisd. Ik volgde in Maastricht een bachelor Business Administration. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam studeerde ik verder in die richting. Daar ben ik ook weer intensief gaan sporten naast mijn studie, ik ging roeien en zette me zes jaar lang in om de top te halen. Het sportief bezig zijn sprak me direct weer aan, ik had veel fijne mensen om me heen.”

Gezonde, fitte mensen om je heen hebben een positieve impact

Kristel belandde uiteindelijk in de sportsector voornamelijk vanuit haar persoonlijke interesse. Ze werd in Amsterdam lid van de roeiclub en kwam er in aanraking met mensen met andere achtergronden. “Ze studeerden bijvoorbeeld voor arts. De mensen daar waren over het algemeen bezig met minder economisch gerichte studies, dat voelde beter. Met de studentenvereniging waar ik roeide, zat ik praktisch in hetzelfde gebouw als de KNRB. Ik had in die hoedanigheid al vaker klusjes gedaan voor bond. Toen ik stopte met roeien, werd me gevraagd of ik naast de baan die ik toen had bij energie beurs Apx-Endex voor een dag per week voor de KNRB wilde gaan werken. Toen er vervolgens iemand had opgezegd, werd me gevraagd om er voltallig aan de slag te gaan.

Dat voelde meteen goed. Je werkt met gezonde, fitte mensen en ziet ze steeds om je heen. Bij een sportbond heb je ook de flexibiliteit om je werk te combineren met zelf sporten. Er wordt niet gek van opgekeken als je gedurende de dag een uurtje gaat hardlopen. Dat heeft een positieve invloed op hoe je je werk doet. Wat ook heel positief is aan mijn huidige functie, is dat ik veel kansen krijg om zaken uit te proberen, ook al zie ik mezelf nog als starter. Er is altijd ruggespraak mogelijk met de directeur, maar geen heel strak regime, en dat is heel leerzaam.”

Hotel- en bedrijfskundige achtergrond komen van pas

Kristel heeft voor haar loopbaan bij de KNRB verschillende bijbanen in het hotelwezen gehad. Ze liep er ook een jaar stage en werkte een jaar als Purchasing Management Assistent bij Accor Hotels. Haar bedrijfskundige studie werd eveneens vergezeld van enkele bijbanen op bedrijfskundig vlak. De sportsector lijkt dan een heel andere wereld, maar de ervaringen uit het hotelwezen en de bedrijfskundige achtergrond komen ook hier van pas.
“Vanuit het hotelwezen heb ik een servicegerichte instelling. Er komen veel vragen binnen bij de afdeling sportparticipatie, en mijn behulpzaamheid komt dan van pas. Overigens zijn ook mijn collega’s heel behulpzaam. We zijn als afdeling alleen nog niet volledig ingericht op het beantwoorden van vragen van 32.000 leden. Als afdeling zijn we dus heel serviceminded, maar we moeten kijken op welk niveau het kan. Mijn bedrijfsmatig inzicht komt ook van pas. Ik ben gewend om bij het maken van keuzes rekening te houden met het geld en de verdienmodellen die er achter zitten. Dat komt van pas in deze tijd waarin we minder afhankelijk willen zijn van subsidies en ook niet altijd kunnen voortbouwen op sponsor- en lidmaatschapsgeld. In die zin vind ik het wel een uitdaging om na te denken over nieuwe verdienmodellen.”

Mooiste werkplek van Nederland

Kristel zegt het met een lach, maar gevraagd naar wat haar vooral bevalt aan het werken bij de KNRB komt het als eerste in haar op: “We hebben natuurlijk de allermooiste werkplek van Nederland, zitten op een prachtige locatie in het Amsterdamse Bos.” Maar dat wordt al snel gevolgd door: “Ondanks dat er gereorganiseerd is afgelopen najaar, en er dus veel onrust is geweest, werken we erg goed samen als een team. Belangrijk zijn de doelen die we ons gesteld hebben: een top vijf-ambitie en ledengroei. Dit jaar willen wat dat betreft meeliften op de promotie rondom het WK deze zomer. Om ledengroei te realiseren is daarnaast de doelgroep studentenroeiers van belang. Na het studentenleven raken we ze vaak weer kwijt. Met behulp van een reunie en het aanleggen van een database willen we kijken of we een deel ervan weer terug kunnen winnen. Ook gaan we een enquete uitzetten onder de roeiverenigingen: welke hebben een groeidoelstelling, en hoe kunnen we helpen om die te realiseren? En wat doen nog groeiende verenigingen goed waar anderen weer van kunnen leren?”

Talentprogramma: samen ontwikkelen met input van experts

Afgelopen najaar had Kristel haar eerste jaar bij de roeibond er op zitten en raadde directeur Monica Visser haar aan om deel te nemen aan het Talentprogramma ‘Werken in de Sport’. Kristel: “Ik stapte er een beetje onzeker in: weet ik al genoeg van de sport? Maar tegelijkertijd verwachtte ik dat het zou helpen om mijn netwerk te ontwikkelen en dat het een middel zou zijn om meer te weten te komen over sport. Het was inderdaad heel leerzaam. Ik kwam terecht in een groep eensgezinden: iedereen heeft zijn eigen onzekerheden en komt wel dingen tegen die niet goed gaan. Je ontwikkelt je uiteindelijk als groep samen met behulp van de input van experts. Anderen in de groep houden je een spiegel voor en helpen je iets op te lossen. Als relatieve buitenstaander leggen zij de vinger gemakkelijker op de zere plek.”

Het was ook wel eens lastig omdat de KNRB in die periode net midden in een reorganisatie zat. Na de eerste bijeenkomst werd bij de roeibond tegen mensen verteld dat ze hun ontslag zouden krijgen. Toch kon Kristel de doelen die ze zich vooraf had gesteld uit het Talentprogramma halen. “Ik wilde graag strategisch leren communiceren, ben nogal een flapuit. Daarnaast wilde ik leren over leiderschap en mijn netwerk opbouwen. Tijdens de bijeenkomsten heb ik die doelen een beetje losgelaten, maar terugkijkend heb ik er wel veel van opgestoken en tools meegekregen van hoe anderen het doen. Zo heb ik veel geleerd over strategisch communiceren: bestuurders spreek je bijvoorbeeld anders aan dan anderen. Ook heb ik nieuwe contacten opgedaan voor mijn netwerk.”

Bel gewoon

“Dat netwerken is heel belangrijk. Omdat ik al een paar keer via werkacties bij de roeibond was geweest en me van mijn goede kant had laten zien, werd aan mij gedacht. Dus ambieer je een loopbaan binnen de sport, begin er dan mee jezelf van je beste kant te laten zien. Volg je een sportopleiding, dan kun je natuurlijk vanuit je opleiding al aan je netwerk gaan bouwen. Durf vooral ook om hulp te vragen. Als je wilt leren zijn er altijd mensen binnen de sport bereid om mee te werken, dus bel gewoon en vraag of je samen een kopje koffie kunt drinken. En blijf vooral sporten, dan zit je lekker in je vel en presteer je beter.”