Maandag 04 februari 2019

E-portal verandert: pak je kans!

Vanaf nu is de inhoud van het E-portal - de tool met wetenschappelijke testen, opdrachten en 360 graden feedback, die jou helpt met inzichten in je (loopbaan) ontwikkeling en je krachten - vernieuwd. Ben je werkzaam bij een sportorganisatie, aangesloten bij Werkgevers in de Sport (WOS) en/of NOC*NSF dan kun je vanaf vandaag gebruik maken van twee nieuwe programma's die op jou staan te wachten in het E-portal. Tot en met 31 maart 2019 kun jij kosteloos gebruik maken van deze programma's om inzicht in jezelf te krijgen. Registreer je met je zakelijke e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord en je kunt voortaan inloggen in jouw omgeving. Pak je kans en ga aan de slag met jouw ontwikkeling!

Wat biedt het E-portal jou?

Het E-portal helpt jou om actief aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling in je huidige werk in de sport en jouw ambities voor de toekomst. Er staan programma's voor je klaar met tests, vragenlijsten en opdrachten. Sommigen kun je delen met collega's of vrienden; hoe zien anderen jou (360 graden feedback)? Stapsgewijs krijg je zo een completer beeld van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt in je werk. Sinds vandaag is het E-portal uitgebreid met twee nieuwe programma's, namelijk:

 

APQ (Arbeidsmarkt Positie Quotiënt)

Met dit programma krijg je zicht op je arbeidsmarktwaarde en hoe je je inzetbaarheid kunt vergroten. Vragen zoals: 'Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Hoe lang duurt het als ik een andere baan zou moeten vinden? Wat kan ik doen om mijn positie op de arbeidsmarkt te verbeteren?'. Het APQ-programma combineert informatie over de arbeidsmarkt met inzicht in jouw persoonlijke situatie en kansen. Zo weet je na het invullen van de vragen wat je waard bent op de arbeidsmarkt en wat je moet doen om een volgendeloopbaanstap te kunnen zetten.

 

Mijn Kracht

Met dit programma krijg je zicht op je talenten en waarden om jezelf te versterken in jouw werk. 'Hoe kan ik mijn krachten en potentieel nog meer benutten?, Welke werkzaamheden en projecten passen het beste bij mij?'. In het Kracht-programma doe je zelfonderzoek aan de hand van vragenlijsten, opdrachten en een 360-krachtanalyse. Zo weet je waar je goed in bent, wat je motiveert, waar je je in wilt ontwikkelen en hoe je jezelf kunt presenteren aan anderen.

Aan de slag

Heb je nog niet eerder in het E-portal gewerkt? Ga dan naar het E-portal, klik op de groene button 'Registreer jezelf ' en registreer je met jouw zakelijke emailadres en maak een eigen wachtwoord aan. Hierna kun je via de groene 'Login' knop in jouw E-portal. Ga aan de slag met de testen en vragenlijsten in het programma 'APQ' en 'Mijn Kracht'. Onder het vraagteken, rechts in het portaal, krijg je inzicht in de antwoorden op veelgestelde vragen.

Bekend met het E-portal? Log dan in met je zakelijke emailadres en wachtwoord. Naast 'Hoe word ik beter in mijn werk?' en 'Mijn loopbaan' heb je nu ook toegang tot de programma's 'APQ' en 'Mijn kracht'. Deze staan onder de twee oude programma's weergegeven.

Tot en met 31 maart 2019 kun je kosteloos gebruikmaken van deze testen en vragenlijsten. Na deze datum kun je alleen tegen betaling toegang krijgen tot deze testen en vragenlijsten. Benut deze kans; ga aan de slag en download jouw uitkomsten. Daarnaast kan je je testresultaten en eindpresentatie van de oude programma’s voor jezelf bewaren door de pdf’s te downloaden en op te slaan op je eigen pc. Let op: registreren met je privé-mailadres (zoals @hotmail.com, @gmail.com, …..) werkt niet! Ook registreren met een mailadres van een organisatie die geen lid is van NOC*NSF en/of de WOS is níet mogelijk.

Vervanging van huidige programma’s

‘Mijn Kracht’ is een beknopte combinatie van de twee programma’s die er nu in zitten: ‘Hoe word ik beter in mijn werk’ en ‘Mijn loopbaan’. Deze programma’s worden daarom vervangen. Uiteraard kan je nog wel bij je resultaten, als je in het verleden onderdelen hebt gemaakt. Ook kan je de programma’s nog afmaken als je er al in was begonnen. Was je nog niet begonnen? Dan raden we je aan alleen APQ en Mijn Kracht te maken. 

Toegang tot en met 31 maart

Jouw E-portal werd de afgelopen drie jaar bekostigd door het arbeidsmarktfonds van de sport Samen presteren, omdat sociale partners het van belang vinden dat jij inzicht hebt en krijgt in Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik op de lange termijn? In een sterk veranderende wereld wordt er ook binnen sportorganisaties steeds vaker een beroep gedaan op het nieuwe vaardigheden. Dit betekent voor jou dat je moet blijven door ontwikkelen om meerwaarde aan de organisatie te blijven bieden. Het E-portal voorziet met haar wetenschappelijk onderbouwde testen, vragenlijsten en opdrachten in deze behoeftes. Het arbeidsmarktfonds heeft echter als doel alleen producten en diensten te financieren om deze aan te jagen. Het aanjaagtermijn is verstreken en de financiering van het E-portal stopt per 31 maart 2019. Dit betekent dat je na deze datum niet meer kunt inloggen. Download dan ook de gemaakte testen, vragenlijsten en presentaties op je eigen PC, zodat je hier altijd toegang tot hebt. De diensten en producten van eelloo, de leverancier van het E-portal, kun je aanvragen bij je eigen werkgever. Het is aan jouw werkgever of deze het E-portal na 31 maart 2019 wenst te gebruiken.

Verwijdering van je gegevens

Jouw account op https://www.werkenindesport.nl/e-portal wordt per 31 maart 2019 gesloten. Vanuit privacyoverwegingen worden je data zoals persoonsgegevens en testresultaten dan ook uit de database van eelloo verwijderd.

Wil je inloggen?: vraag, voor het geval je deze bent vergeten, via het systeem om een nieuw wachtwoord of om je gebruikersnaam. Voor vragen is contactpersoon: Nischa Jansen; vragen kun je sturen naar info@werkenindesport.nl of bel 06 20 66 67 91.