Dinsdag 29 april 2014

Erik Gerritsen nieuwe directeur KNHB

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Erik Gerritsen benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de KNHB. Erik Gerritsen start op 1 september 2014 en zal Johan Wakkie, die dit jaar na ruim twintig jaar afzwaait, officieel gaan opvolgen. Voor Wakkie wordt de Rabobank Hockey World Cup zijn laatste grote toernooi als directeur, maar de huidige bewindvoerder neemt niet meteen na het WK afscheid. Wakkie zal Gerritsen in zijn eerste maanden ondersteunen bij zijn werkzaamheden en daarna geleidelijk aan het stokje volledig overdragen. 

Erik Gerritsen, momenteel werkzaam bij het adviesbureau BMC, heeft ruime werkervaring op het gebied van sport, de private en publieke sector. Zo werkte hij eerder voor onder andere Deloitte (Nederland, Rusland) en Capgemini. Daarnaast kent de 42-jarige Gerritsen de hockeysport van binnenuit. Hij speelde in de Hoofdklasse voor Kampong en Amsterdam. Met de laatste club werd hij tweemaal landskampioen. Gerritsen is verder manager geweest van Jong Oranje Heren en is momenteel Bestuurslid Tophockey bij hockeyclub Amsterdam. 

Erik Gerritsen combineert ervaring uit het bedrijfsleven, de publieke sector en de (hockey)sport. Met Erik Gerritsen als opvolger van Johan Wakkie ziet de KNHB de toekomst vol vertrouwen tegemoet, liet Jan Albers, voorzitter van de KNHB, in eerste reactie weten. Erik Gerritsen kijkt alvast tevreden vooruit op zijn nieuwe functie: Ik doe veel sport gerelateerd werk, maar tot nu toe altijd aan de bedrijfskant. Ik vind het heel leuk dat ik straks aan de sportkant mag gaan werken.

 Foto: KNHB