Vrijdag 25 maart 2016

Goede ‘buzz’ bij Sport Recordings XL

De strakke presentatie van John van Schagen, bekend van BNR Nieuwsradio, in combinatie met de stevige introducties van Jan Boeve, voorzitter van de Werkgevers in de Sport (WOS) en Ton Heerts, voorzitter van de FNV, plus de interactie met het publiek via de Buzzmaster-app en -microfoon zorgden voor een bijzonder geslaagde Sport Recordings XL. Een prima eerste stap om de doelen voor de komende jaren te concretiseren via het nieuwe meerjarenbeleidsplan.

Doel van de Sport Recordings XL in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein was het samen bepalen en co-creëren van het nieuwe meerjarenbeleidsplan. Wat kan anders, beter en wat is hierbij van belang? Op basis van deze behoeften en andere actuele thema’s die leven bij werkgevers en werknemers werden de doelen voor de komende jaren verder ingevuld. Het leverde niet alleen een grote opkomst op maar ook een levendige discussie die via de zogenoemde BuzzMaster-app op het scherm was te volgen.

Buzz

De bijeenkomst werd afgetrapt door Ton Heerts, voorzitter van de FNV, die zijn visie gaf op de huidige arbeidsmarkt en de opkomst van zzp-ers. Hij onderstreepte het belang van de cao in het algemeen die de zekerheid biedt waarmee werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Zijn introductie werd opgevolgd door die van Jan Boeve, voorzitter van de WOS en directeur van Transport en Logistiek Nederland, die het belang van innovatie, zowel in de cao als op de werkvloer zelf, onderstreepte. Het publiek kon via de Buzz-app vragen stellen aan beide sprekers wat een levendige discussie opleverde na afloop van beide introducties.

Middagsessie

Na de pauze werd er aan de zogenoemde thematafels in kleinere groepen verder gesproken over onderwerpen die voor het beleidsplan van belang zijn. De onderwerpen presteren en ontwikkelen, medezeggenschap, modernisering en duurzame inzetbaarheid werden op verschillende manieren behandeld. Vervolgens werden de belangrijkste conclusies onder leiding van John van Schagen plenair met elkaar gedeeld. Het leverde belangrijke input op om het komende jaar mee aan de slag te gaan. Veel gehoorde termen waren maatwerk en flexibiliteit. Verder werd meerdere keren het belang van ondersteuning voor leidinggevenden onderstreept. Lobke Mentrop, directeur van de WOS, was na afloop verheugd over de bijeenkomst. “Een grote opkomst met niet alleen sportbonden maar ook andere leden zoals sportservicebureaus. We hebben heel veel inspiratie gekregen om mee aan de slag te gaan. Maar nog belangrijker: uit de buzzsessie bleek dat de deelnemers graag input willen blijven leveren en betrokken willen zijn. En dat was ons eerste doel”, zegt Mentrop.

De komende periode gaan de WOS, FNV Sport & Bewegen, De Unie en CNV Vakmensen samen met werkgevers en werknemers in de sport meer de diepte in.

Bekijk ook de presentatie van de Sport Recordings XL.