Donderdag 07 maart 2019

Gratis Ontwikkeladvies 45-plussers

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

Vraag je je wel eens af hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kun je je huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kun je werken leuk houden? Zou je misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen? Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?

Ben je vijfenveertig jaar of ouder en gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam? Dan kun je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal minimaal vier uur, zullen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zul je meer zicht hebben op wat de toekomst voor je brengt en hoe je hier zelf invloed op kunt hebben. Je zult een beter beeld hebben van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend je AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kun je uiteraard ook altijd terecht bij je huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en de loopbaanadviseur. Je werkgever
wordt dus niet geïnformeerd over je deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met je leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je zelf een loopbaanadviseur zoekt die je een Ontwikkeladvies wil en
mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan.

Hoe vind je een geschikte loopbaanadviseur?

Je kunt zelf bepalen van welke loopbaanadviseur je een Ontwikkeladvies krijgt. Een handige ingang zijn de beroepsregisters van de beroepsverenigingen van loopbaanadviseurs. (Voorbeelden hiervan zijn: www.noloc.nl/deelnemers-ontwikkeladvies, www.cminl.nl, het Register BKA , NIP-register A&O psychologen, NOBCO en Oval). Het is ook mogelijk om bij je werkgever, je vakbond, of in je omgeving navraag te doen naar een geschikte loopbaanadviseur.

Bekijk ook deze informatie