Woensdag 17 november 2021

Handboek Lokale sportplatformen online

Wat is een lokaal sportplatform/-raad en wat is de meerwaarde voor het sportlandschap? Dit en veel meer lees je in het online handboek. Het heeft een informatief deel dat helpt te begrijpen wat de meerwaarde van een lokale bundeling is. Daarnaast bevat het praktische handvatten om een lokaal sportplatform/-raad te starten of te versterken.

Een zelfbewuste, toekomstgerichte en sterke sportbranche met een steeds grotere maatschappelijke waarde. Dat is waar de Nederlandse sport naar toe gaat. Dit vraagt om meer invloed op gemeentelijk beleid en het samen optrekken daarin. Een lokale bundeling van sportaanbieders, zoals sportraden, sportplatformen en kerngroepen sport, is daarom juist vandaag de dag hard nodig. Dit handboek helpt je om nog beter en slimmer samen te werken.

Lokale sportplatformen hebben een signalerende functie, zodat snel duidelijk wordt welke onderwerpen er spelen bij sportclubs. Vervolgens kan het sportplatform de gemeente adviseren in het sportbeleid, gebaseerd op wat er bij de lokale clubs leeft. Op deze manier versterk je samen de sport en zorg je voor de borging van al het werk dat onder andere vanuit het Sportakkoord lokaal is verricht.

Voor wie

Het handboek is opgedeeld in twee delen. Deel A is het informatieve deel voor mensen die werken bij gemeenten, sportserviceorganisaties en voor sportbestuurders, buursportcoaches, sportraden, Adviseurs lokale sport en verenigingsondersteuners. Het helpt je te begrijpen wat de meerwaarde van een lokale bundeling is.

Deel B geeft je praktische tools om een lokaal sportplatform op te richten of te versterken.

Ontdek het handboek hier!

Bron: NOC*NSF - Sport Verenigt Nederland