Donderdag 07 juni 2018

Hoe actief ben jij op je werk?

Ruim een derde van de werkende Nederlanders zegt tijdens een werkdag helemaal niet fysiek actief te zijn. Dit terwijl 90 procent van hen aangeeft dit wel belangrijk te vinden en graag actiever te willen zijn. Wie wel actief is tijdens zijn werkdag, is dat vaak door het uitoefenen van een fysiek beroep. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Gympass.

De meest genoemde reden voor een inactieve werkdag is het gebrek aan mogelijkheden om te bewegen gedurende werktijd, zoals sportfaciliteiten, een douche of sta-bureaus, gevolgd door een gebrek aan tijd.

Werken in de sport

Jij werkt in de sport, dus dan ben je vast bovengemiddeld actief, toch? Misschien is het niet gek om jezelf of je werkgever er af en toe aan te herinneren dat iedereen gebaat is bij fitte werknemers. Of je nu regematig een wandeling maakt in je pauze, aan een fietsbureau werkt of een bedrijfssportprogramma volgt. Zulke programma's kunnen overigens veel doelen dienen, en onderzoek laat de positieve effecten ervan zien. Bedrijfssport draagt bij aan teambuilding, vergroot het energieniveau van werknemers en daarmee hun productiviteit op de werkvloer, zorgt voor een positieve in- en externe merkassociatie en draagt bij aan de mobiliteit en vitaliteit van werknemers.