Woensdag 16 juli 2014

Hospitality UCI BMX Supercross

Wanneer we het hebben over werken in de sport denk je misschien niet gelijk aan ondersteunende werkzaamheden op sportevents, zoals beveiliging, verkeersbegeleiding of hostesses. Dit brengt een hele organisatie en verantwoordelijkheid voor sportorganisaties met zich mee. Naast vrijwilligers kunnen, zeker bij grootschalige evenementen, ook professionals worden ingezet voor dergelijke werkzaamheden.

BMX Supercross Papendal

Bij Sport, Hotel en Congrescentrum Papendal Papendal werd de ondersteunende dienstverlening voor het eerst ingezet op 10 en 11 mei jl., tijdens de BMX Supercross. Randstad Hospitality leidde het evenement met verkeersbegeleiders en beveiligers in goede banen. In verband met certificering en expertise heeft Randstad voor de beveiliging de samenwerking met TSC (The Security Company) gezocht.

Jochem Schellens, directeur Sport, Hotel en Congrescentrum Papendal over de samenwerking met Randstad: “Het organiseren van een (buiten) event is een mooie klus en kan niet zonder een projectorganisatie. De samenwerking met Randstad was positief en professioneel, we gaan nu kijken hoe we de relatie verder kunnen uitbouwen.”
Om een indruk te geven van wat er komt kijken bij dergelijke evenementen, worden de ervaringen van deze dag hier met jullie gedeeld.

Taken en uitdagingen

Een internationaal deelnemersveld trad aan bij de UCI BMX Supercross en onder de noemer Papendal Bike Event stonden er daarnaast meerdere fietsonderdelen op het programma zoals mountainbiken, wielrennen en offroad fietsen. Tijdens dergelijke evenementen is de belangrijkste taak voor beveiligers gelegen in het garanderen van de veiligheid van het publiek en de deelnemers. Verkeersbegeleiders dienen uiteraard de vele gasten in de juiste richting te wijzen. Een extra uitdaging was tijdens deze dagen gelegen in de weersomstandigheden, die niet gunstig waren. Neerslag en vooral de stevige wind drukten een flinke stempel op het event en dat was ook terug te zien in het bezoekaantal. Voor de beveiligers betekende dit dat in nauwe samenwerking met het organisatiecomité tenten en tribunes extra werden gecontroleerd. De verkeersbegeleiders werden vooral getest op hun weerbaarheid. Want ondanks het noodweer stonden zij de hele dag buiten om gasten de juiste richting te wijzen. Er was een ervaren team geselecteerd uit de al bestaande pool verkeersbegeleiders van de Jaarbeurs in Utrecht. De opdrachtgever was tevreden over de ‘Service with a Smile’!

Het weer zat dan tegen, maar het sportieve succes voor Nederland maakte een feestelijk einde aan het weekend. Laura Smulders wist namelijk beslag te leggen op de 1e plaats bij de dames en Twan van Gendt wist met een zilveren plak het Nederlandse succes compleet te maken.