Donderdag 31 juli 2014

Inzet studenten bij ‘Wel Winnen hè’

In het kader van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ zijn 150 theatervoorstellingen georganiseerd om ouders en sportvrijwilligers te inspireren om te werken aan een positief klimaat op de vereniging. Theater is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan werkgeverschap in de sport, maar deze bijzondere voorstelling heeft wel degelijk werknemers ingezet om andere werkenden en vrijwilligers in de sport op een professionele manier te ontvangen.

De theatertour ‘Wel Winnen, hè’ startte met een aantal pilots in mei 2012 en heeft sindsdien zo’n 150 voorstellingen verzorgd. Ongeveer 4 keer per week werd er een voorstelling gegeven, elke avond in een andere stad. Vanaf september 2012 heeft Randstad Student door heel Nederland studenten ingezet als promotiemedewerkers/gastheren en vrouwen. De ervaringen van de programma-organisatie van 'Naar een veiliger sportklimaat' (het actieprogramma van sportbonden en NOC*NSF) en Randstad Student (partner in sport van NOC*NSF) worden hier met je gedeeld.

Landelijke pool

De inzet van voldoende medewerkers door het hele land is een voorwaarde om de theatertour te kunnen ondersteunen. Om daarvoor te zorgen heeft Randstad Student een landelijke pool opgezet die uiteindelijk bestond uit ongeveer 50 studenten. Per voorstelling zijn 2 tot 3 studenten ingezet, afhankelijk van de capaciteit van de theaterzaal. De taken van de studenten bestonden uit het ontvangen van de gasten, het wijzen naar de zaal en het uitdelen van promotiemateriaal na afloop van de voorstelling. Op locatie was er steeds een vast contactpersoon (één van de toneelspelers) waar de studenten vooraf en na afloop van de voorstelling terecht konden voor vragen en om zich aan en af te melden.

Positieve ervaringen

De studenten hebben de opdracht als heel erg leuk ervaren. De samenwerkende partijen Randstad Student en Veilig Sportklimaat laten zich ook positief uit over de werkzaamheden.

Yvonne Ensink, coördinator inspiratiesessies van Veilig Sportklimaat over de samenwerking: “Er was een uitgebreid netwerk nodig van promotiemedewerkers door heel Nederland. Randstad Student was daarin voor ons gezien het partnership met NOC*NSF een logische partner en is ook in dit project weer een betrouwbare en goede partner gebleken. Problemen werden snel opgelost en er werd ons veel werk uit handen genomen. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze samenwerking. Daarom hebben wij ons theatergezelschap ook aangeraden met hen te blijven werken in de toekomst.”

Susanne Dams, senior rayonmanager van Randstad Student: “Wij hebben het contact en de samenwerking met Veilig Sportklimaat als zeer goed ervaren. De communicatie verliep soepel, problemen werden door beide partijen snel opgelost en de studenten die werden ingezet waren allen zeer bekwaam in wat ze moesten doen. Al met al een goede en vooral prettige samenwerking met het projectteam Veilig Sportklimaat!”