Donderdag 03 december 2015

Meer scherpte in je loopbaan

Je stelt jezelf vast wel eens vragen als: ‘Wat kan ik? Wat wil ik? Hoe kan ik stappen zetten in mijn loopbaan? Wat heb ik daarvoor nodig?’. Dagmar de Ruijter, projectleider Competities en Kampioenschappen bij de KNZB, stelde zich ook deze vragen. In het E-portal Ontwikkel jezelf! en het Talentprogramma vindt ze hulpmiddelen om haar vragen te beantwoorden en zo meer scherpte in haar loopbaan te krijgen.

In het begin pak je alles aan

Dagmar kwam met de KNZB in aanraking toen ze voor haar master Sportbeleid en Sportmanagement aan de Universiteit Utrecht een stageadres zocht. Dat werd de KNZB. Na haar stageperiode bleef ze er ‘hangen’, aanvankelijk als projectmedewerker op de afdeling Competities en Kampioenschappen, later als projectleider. Inmiddels heeft ze een divers takenpakket, waaronder het programma Naar een veiliger sportklimaat, de tuchtcommissie, gehandicaptensport en het officialbeleid. “Ik ben gegroeid in de vier jaar dat ik bij de KNZB werk”, vertelt Dagmar. “De laatste tijd ben ik steeds meer en bewuster bezig met mijn loopbaan. Misschien is het de leeftijd”, lacht ze. “In het begin van je loopbaan pak je alles aan wat op je pad komt. Later ga je bewuster stilstaan bij wat je wilt en kunt. Wat dat betreft ben ik nog zoekende. Ik loop nu al een tijdje bij de KNZB rond, maar wat zou ik nu nog willen? Mijn valkuil is dat ik alles leuk vind, ik doe ook van alles. Maar waar krijg ik nu echt energie van? Waar ligt mijn kracht? Ik zocht een hulpmiddel dat meer scherpte in mijn loopbaan kon brengen.”

Mes sneed aan twee kanten

“Ik ben met mijn vragen naar mijn leidinggevende gestapt”, vervolgt Dagmar. “Wat is mogelijk? Dat hebben we samen bekeken. Via P&O kwam ik terecht bij André Preijde, directeur van het Huis van de Sport. Ik vertelde ook hem over mijn behoefte om mezelf te toetsen, mijn zoektocht naar hulp om mijn krachten te benoemen. Hij vertelde me over het E-portal Ontwikkel jezelf! toen dat nog in de testfase was. Hij nodigde me uit de portal te testen. Het mes sneed aan twee kanten: ik kreeg de mogelijkheid om met het E-portal aan de slag te gaan en antwoorden op mijn vragen te vinden. Tegelijkertijd werden eventuele bugs in de programma’s ontdekt.”

Er is geen tussenweg

“Binnen het E-portal doorloop je verschillende testen en opdrachten. Je moet er wel wat tijd in investeren, dat is overigens bij elke test of opdracht goed aangeduid. En je wordt gedwongen om keuzes te maken, je moet bijvoorbeeld kiezen uit score 1 of 3. Er is geen 2, geen tussenweg. Bepaalde onderdelen kun je ook voorleggen aan derden, bijvoorbeeld aan collega’s, vrienden of familie. Je kunt hen vragen om feedback. Dat heeft vooral een positieve insteek, je vraagt ze bijvoorbeeld om jouw sterke punten te benoemen. Ik vond het heel leuk om te ontdekken of het beeld dat ik van mijzelf heb ook is wat anderen van mij hebben. De bevestiging van mijn zelfbeeld was wat dat betreft een geruststelling. Mij heeft het E-portal inzicht gegeven in mijn krachten en waar ik energie van krijg. Dat bleek het vernieuwende te zijn, innoveren, kansen benutten. Dat besef kan ik nu gerichter inzetten om binnen de organisatie te bekijken wat mogelijkheden zijn. Het is fijn dat het nu uitgewerkt is, op papier staat. Het idee van wat ik wil en kan is niet meer iets wat zich globaal in mijn hoofd vormt, het is nu concreet.”

Talentprogramma

Na het E-portal kwam er een vervolgstap. “Na de testfase van het E-portal ben ik toegelaten tot het Talentprogramma Werken in de Sport. Ook daarbinnen wordt gewerkt met het E-portal. Wat dat betreft had ik een voorsprong. Ik heb net mijn eerste bijeenkomst gehad. Daarbij heb ik gemerkt dat de groep bestaat uit andere gelijkgestemden in de sport, met dezelfde issues, op ongeveer hetzelfde punt van hun ontwikkeling, en grotendeels van dezelfde leeftijdsgroep. Het doel is ook voor iedereen gelijk: ‘de sport raakt me en ik wil er verder in’. Het is fijn om te kunnen sparren over bepaalde zaken die spelen. In je eigen organisatie kun je dat niet altijd delen. Ik verwacht uit het programma nog scherper te kunnen krijgen wie ik ben, wat ik wil, wat ik kan en welke kant mijn ontwikkeling zich op beweegt. Dat soort leerdoelen heb ik nu moeten beschrijven, en daar gaan we de komende sessies mee aan de slag.”

Iedereen heeft wel enige ambitie

“Misschien zal niet iedereen de meerwaarde zien van een Talentprogramma en het E-portal”, denkt Dagmar. “Ik was zelf erg zoekende naar een volgende stap en denk dat vooral ambitieuze mensen met een sterke intrinsieke motivatie er aanvankelijk mee aan de slag zullen gaan. Het vergt ook best veel tijd, en misschien vragen mensen zich af wat ze er aan hebben. Toch denk ik dat uiteindelijk iedereen wel enige ambitie heeft. En dat het dus voor iedereen nuttig kan zijn om er mee te werken. Het geeft je een kapstokje, maakt je ideeën en ambities concreter. Het zal een uitdaging zijn om dat duidelijk te maken voor iedereen.”

Echt de moeite waard

Als we dan toch een begin kunnen maken, wat kan Dagmar anderen die er over nadenken meegeven? “Ik vind het E-portal echt een goed hulpmiddel om mee aan de slag te gaan als je nadenkt over stappen in je loopbaan of je soms wel eens afvraagt of je wel op de goede plek zit. De tijdsinvestering bij de verschillende opdrachten is goed ingeschat, dus je weet vooraf waar je aan begint. Die tijd investeer je en daar krijg je inzichten voor jezelf uit terug. Het lijkt misschien lastig als je het voor het eerst ziet, maar de output is echt de moeite waard. Je kunt makkelijker je krachten en aandachtspunten benoemen, ook handig bij sollicitaties. Ik heb zelf mijn resultaten ook gedeeld met mijn leidinggevende in het kader van loopbaangesprekken. Daar ben ik heel open in geweest, want ik wil verder. Houd je ze voor jezelf, dan is dat ook prima, maar kom je er niet zo snel verder mee.”