Vrijdag 26 juni 2020

Neem de regie over jouw eigen ontwikkeling!

Dat atleten elke dag bezig zijn zich verder te ontwikkelen vinden we heel normaal. Maar het blijven ontwikkelen van vaardigheden en competenties geldt niet alleen voor (top)sporters. In een sector die continu innoveert en beter wordt, wordt er namelijk veel gevraagd van medewerkers. Wat doe jij om jezelf elke dag een beetje meer te ontwikkelen? Word nu coach van jouw eigen ontwikkeling met de opleiding de Sport van Morgen.

De opleiding is gericht op persoonlijke groei, ondernemerschap en leiderschap voor iedereen met een loopbaan in de sport. Dit is de laatste editie die aangeboden wordt met subsidie uit het Europees Sociaals Fonds. Schrijf je daarom voor 17 juli in en maak gebruik van het zeer gereduceerde tarief van €900. Ga individueel en samen met collega’s uit de sport de uitdaging aan om jezelf verder te ontwikkelen!

Download hier de brochure voor de Sport van Morgen

Programma

Slimmer werken, ondernemen en vernieuwen, er wordt veel van ons gevraagd. Jij gaat voor krachtige besluiten en wilt jezelf en jouw team(s) constant naar een hoger niveau brengen. Ben jij werkzaam bij een sportbond, sportvereniging of een andere sportorganisatie? Dan is de Sport van Morgen voor jou de opleiding om je verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

In deze opleiding ga jij als deelnemer actief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en word je gecoacht vanuit ervaring en kennis. De opleiding biedt:

 • Ervaring in topsport & defensie
  Fanbased coaches zijn (ex-)topsporters of militair
 • Wetenschap als basis
  Inzicht in mentale, sociale en fysieke uitdagingen vanuit psychologie en neurowetenschappen
 • Activatie van ontwikkeling
  Groei stimuleren door écht te ervaren (actie!)

Het programma is speciaal ontwikkeld voor alle medewerkers in de sport. Twijfel je over deelname? Neem dan contact op met het team van Fanbased. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zij verzorgen de opleiding, kennen het opleidingsaanbod van haver tot gort en kunnen jou er daarom alles over vertellen. Je kunt contact opnemen met Fanbased via inschrijving@fanbased.nl of +31 6 502 745 56.

Modules
Tijdens de opleiding de Sport van Morgen ga je aan de slag met drie modules.

Module 1: Fan van jezelf
In deze module staan jouw persoonlijke leerdoelen centraal. We starten met de afname en terugkoppeling van de Analytical Competence Tool. Deze meting maakt inzichtelijk uit welke competenties jij je energie haalt en waar jouw groeipotentieel ligt. Gecombineerd met de vier vitaliteit batterijen (fysiek, mentaal, emotioneel en zingeving) ga jij efficiënt en met plezier aan de slag met jouw persoonlijke doelen.

Module 2: Fan van je team
In deze module leer je aan de hand van het Lencioni model welke processen het teamwork bevorderen. Je gaat doelgericht aan de slag met opdrachten gericht op o.a. het thema vertrouwen en het voeren van constructieve conflicten. Je leert welke communicatietools je samen met je persoonlijke competenties kunt inzetten bij het bouwen van een sterk team. En je ontwikkelt een leiderschapsprofiel dat bij jou past.

Module 3: Fan van je organisatie
In deze module bouw je aan een visie op jouw rol binnen je organisatie aan de hand van de inzichten uit module 1 en 2. Je leert hoe je ondernemerschap toont, met vertrouwen jezelf presenteert en daarmee impact maakt binnen jouw organisatie.

Wat haal jij eruit?

Het volgen van de opleiding de Sport van Morgen draagt bij aan het:

 • Gericht kunnen inzetten van competenties om effectiever doelen te bereiken;
 • Krachtig omgaan met stressvolle situaties;
 • Praktische handvatten om als team beter samen te werken;
 • Ontwikkelen van jouw leiderschapsprofiel
 • Ontwikkelen visie van jouw rol in de organisatie
 • Vanuit ondernemerschap een bijdrage leveren aan jouw organisatie

”Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ben gaan begrijpen. Ik durf en leer steeds meer van mijn eigen handelen. Deze opleiding heeft me niet alleen sterker gemaakt op het gebied van mijn werk, maar is ook zeker op privé gebied een perfecte aanvulling” – Danny fluit (Sportservice Ede/ Wageningen en Rhenen)

Wat haalt jouw organisatie eruit?

Na het volgen van de opleiding neem je dit mee naar de organisatie:

 • Je bent duurzamer inzetbaar
 • Je toont ondernemerschap
 • Je hebt een duidelijke visie op jouw rol binnen de organisatie
 • Je kunt je eigen competenties gerichter inzetten
 • Je behaalt effectiever resultaten

“Door dit programma heb ik nog beter inzicht gekregen in de competenties waar ik van nature goed in ben en waar ik nog beter in kan worden. Door dit inzicht en de praktische tools die bij mij aangereikt zijn ben ik nu beter in staat om mijzelf in mijn kracht te zetten zowel op de werkvloer als privé!” – Esli de Kok (KNRB)

Opleidingsdata

De Sport van Morgen is een opleidingsprogramma van 3 maanden. De opleiding wordt aangeboden middels webinars, groepsdagen en individuele coachingsmomenten. Voor de opleiding gelden de volgende data:

17 juli Deadline inschrijvingen
Voor 7 augustus Online invullen ACT (Analytical Competence Tool)
10-21 augustus Individuele sessie 1
2 september Groepsdag 1
14 en 18 september Webinar 1 & 2
5 – 23 oktober Individuele sessie 2
29 oktober Groepsdag 2
9 en 16 november Webinar 3 & 4
23 nov – 6 december Individuele sessie 3
10 december Groepsdag 3 (afsluiting)


Ps. Ben je enthousiast over de opleiding maar kun je op één van de data niet? Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Praktische informatie en inschrijven

De opleiding is toegankelijk voor alle medewerkers in de sport en ontwikkeld met subsidie vanuit het Europees Sociaals Fonds. Door deze bijdrage bedraagt de eigen investering slechts €900,- per deelnemer (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief alle studiematerialen en andere voorzieningen, waardoor er geen extra kosten meer bijkomen. Het is tevens de laatste keer dat de opleiding mede wordt gefinancierd met deze subsidie. Volg daarom nu deze opleiding tegen zeer gereduceerd tarief.

Inschrijven
Inschrijven kan door een mail te sturen naar inschrijving@fanbased.nl met daarin de volgende gegevens: naam, geboortedatum, organisatie, functie en motivatie waarom jij mee wilt doen aan deze opleiding. Let op! Voor de opleiding zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

Wil je aanvullende informatie over de opleiding De Sport van Morgen? Neem dan contact op met de Team Fanbased of de WOS.

Team Fanbased
+31 6 502 745 56
inschrijving@fanbased.nl

Podcast persoonlijke ontwikkeling
In de vierde aflevering van de Jong Oranje Podcast gaat Taner Kahraman in gesprek met Esli de Kok (KNRB) en Tim Jenniskens (Fanbased) over waarom en hoe je aan de slag moet gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bespreken zij ook de ervaringen uit de eerste editie van de Sport voor Morgen. Deze podcast beluister je hier.