Dinsdag 04 oktober 2016

NOC*NSF SportAssist zorgt voor flexibiliteit in de sport

NOC*NSF SportAssist is een project-, management- en adviesbureau dat voor sportorganisaties flexibele personele inzet verzorgt op het gebied van besturen, organiseren en ontwikkelen van de sport. De inzet van NOC*NSF SportAssist is tweeledig, zowel voor inhuur van adviseurs bij een vraagstuk als de verhuur van eigen medewerkers via de ‘SportAssist formule’.

Inzet NOC*NSF SportAssist bij een vraagstuk

Wanneer een sportorganisatie een vraagstuk heeft waarvoor ze zelf niet de personele inzet of expertise in huis hebben, kan er via SportAssist een adviseur worden ingezet. Deze adviseurs zijn dagelijks bezig met het aanpakken van vraagstukken in de sportwereld en hebben zo een ruime ervaring aan expertise opgebouwd.
Het doel is altijd om meerwaarde te leveren en een blijvend resultaat bij de sportorganisatie te realiseren. NOC*NSF SportAssist gaat voor de beste oplossing door de vraag als leidend te beschouwen.

Medewerkers inzetten via ‘SportAssist formule’

NOC*NSF SportAssist matcht de vraag van een sportorganisatie aan een opdrachtnemer. Dit kan een adviseur van SportAssist zijn maar ook een professional van een sportorganisatie. Dit biedt uw medewerker een mogelijkheid om via de ‘SportAssist formule’ ingezet te worden bij externe opdrachten. Deze (tijdelijke) interne mobiliteit van medewerkers binnen de sport zorgt voor kennisuitwisseling en het opdoen van nieuwe werkervaring. Deze formule draagt daardoor bij aan overkoepelende HR doelstellingen van de sport, waarbij de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling wordt geboden maar wel met behoud van deze professionals binnen de sportsector.

Werkwijze

NOC*NSF SportAssist kenmerkt zich door een herkenbare werkwijze, gestructureerde aanpak, professionaliteit, kwaliteit en het borgen van de resultaten bij de opdrachtgever. Vanuit onze directe relatie met NOC*NSF zijn wij altijd op de hoogte van en betrokken bij de laatste ontwikkelingen en trends binnen de sportsector. NOC*NSF SportAssist draagt in haar werkwijze dan ook actief de strategie uit van de op dat moment leidende Sportagenda.

Diensten

De inhoud van de opdrachten van NOC*NSF SportAssist lopen sterk uiteen. NOC*NSF SportAssist biedt onder andere de volgende diensten aan:

 1. Interim-management
 2. Projectmanagement
 3. Eventmanagement
 4. Samenwerking en clusteringstrajecten
 5. (Procesbegeleiding) meerjarenbeleidsplan
 6. Kwaliteitsverbetering sporttechnische opleidingen
 7. Herinrichting werkprocessen
 8. Verbeterprocessen goed sportbestuur en minimale kwaliteitseisen

Naast het matchen van klantvragen en het uitvoeren van adviestrajecten organiseert NOC*NSF SportAssist ook enkele leermodules:

 • Introductie module besturen in de sport
 • Introductiemodule werken in de sport
 • Module projectmatig werken in de sport
 • Introductiemodule topsport

Kostendekkende vergoeding

NOC*NSF SportAssist heeft geen winstdoelstelling, maar is kostendekkend met betrekking tot personeelskosten, overhead en overige kosten. NOC*NSF SportAssist geeft hierdoor sportorganisaties een laagdrempelige mogelijkheid om een flexibele schil te hebben met betrekking tot hun personeelsinzet. Daarnaast krijgt de sportorganisatie voor de inzet van eigen medewerkers ook een kostendekkende vergoeding terug.

Interesse?

Het team van NOC*NSF SportAssist bestaat uit manager Koen Muhlradt en de adviseurs Nicolien Nicolai, Sanne van Til en Richard Jacobs. Benieuwd welke rol NOC*NSF SportAssist voor uw organisatie kan spelen? Of wilt u meer informatie over de ‘SportAssist formule’ voor u of uw medewerkers? Neem dan contact met ons op en wij maken graag een vrijblijvende afspraak. U kunt ook contact opnemen met uw NOC*NSF accountmanager.

E-mail: sportassist@nocnsf.nl