Dinsdag 28 oktober 2014

November/december 2014: kweekvijver Pensioenlab

CNV Jongeren, VCP Young Professionals en FNV Jong organiseren dit najaar, via stichting PensioenLab, Pensioen Masterclasses om jonge werkenden zoals jij klaar te stomen voor een positie in je eigen pensioenbestuur of verantwoordingsorgaan. De ideale kans om je stempel te drukken op het huidige pensioenstelsel.

Wat houdt het in?
De Pensioen Masterclass bestaat uit 8 dagdelen, waarin je pensioenkennis wordt vergroot. Na afloop ben je volledig klaargestoomd voor een plek in een pensioenbestuur of verantwoordingsorgaan en gaan de organisatoren hun best doen om je daadwerkelijk bij een pensioenfonds te plaatsen.

Voor wie is het bedoeld?

Als kweekvijverdeelnemer ben je tussen de 18 en 35 jaar oud. Je bent enthousiast over de mogelijkheid om jongeren te vertegenwoordigen in een verantwoordingsorgaan of pensioensbestuur en bereid je te verdiepen in de toekomst van je pensioen, door middel van het volgen van Pensioen Masterclasses.

Wat wordt er van je verwacht?

  • je bent in de periode november 2014 tot december 2015 aanwezig bij 8 dagdelen om Pensioen Masterclasses bij te wonen (8 en 15 november worden bootcampsessies georganiseerd);
  • na het volgen van de masterclasses ben je bereid om deel te nemen in een pensioenbestuur of verantwoordingsorgaan;
  • je bent bereid om additionele scholing te volgen.

Wat krijg je ervoor terug?

  • het volgen van masterclasses om je kennis van pensioenen uit te breiden;
  • de mogelijkheid om mee te denken en mee te beslissen over je eigen pensioen en dat van anderen;
  • een unieke ervaring met leeftijdsgenoten.


De pensioenkweekvijver is een project van Stichting PensioenLab. Kijk voor meer informatie op www.PensioenLab.nl. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via pensioenlab@gmail.com.

Meer weten over een pensioenfondsbestuur: www.pensioenkijker.nl