Woensdag 21 april 2021

Podcast-serie ‘Sport Doet Groen’

Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft een nieuw podcastplatform: Sport Doet Groen. In een serie vraaggesprekken op locatie worden thema’s besproken die de duurzame sportsector aangaan, zoals CO2-reductie, circulariteit en milieuvriendelijk veldbeheer. De eerste podcast is nu te beluisteren via o.a. Spotify, iTunes en natuurlijk www.duurzamesportsector.nl. De podcast is ook in beeld te bekijken.

Projectleider verduurzaming sportaccomodaties Michael Poot gaat iedere aflevering in gesprek met een deskundige uit het werkveld. Voor de eerste aflevering was hij te gast bij hockeyclub MHC Soest en sprak met Danny van de Roest (Maverick) over gedragsverandering in relatie tot CO2-reductie. Daarnaasr komen ook Pim van Asch (beleidsmedewerker gemeente Soest) en Richard Mot (penningmeester MHC Soest)  aan het woord over de kracht van samenwerking tussen gemeente en sportclub om resultaat te boeken. 

De komende weken volgen nog afleveringen over o.a. afvalscheiding bij sportclubs en de uitdagingen van een milieuvriendelijk veldbeheer.

Bron: Kenniscentrum Sport & Bewegen