Donderdag 27 maart 2014

Salaris

Een belangrijk onderdeel van de cao Sport zijn de uiteraard de salarisschalen. Deze zijn ingedeeld op basis van ervaring, functie en opleiding.

Meerkeuzesysteem 

Met ingang van 1 januari jl. is het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden als verplichte regeling uit de cao Sport gehaald. Hiervoor in de plaats is een vrijwillig toepasbare voorbeeldregeling gekomen: het zogenaamde meerkeuzesysteem. Zo krijg je meer vrijheid om je salaris niet alleen in geld, maar ook in andere beloningen om te zetten. Zoals bijvoorbeeld scholing, extra vrije uren of een fietsplan.

Hieronder vind je een aantal links voor extra uitleg over het meerkeuzesysteem en een deelnameformulier:

  1. gevolgenoverzicht geen werkkostenregeling;
  2. gevolgenoverzicht wel werkkostenregeling;
  3. voorbeeldregeling Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden in de sport; 
  4. deelnameformulier.

Bewegingsregeling


Nieuw opgenomen in de cao Sport is de bewegingsregeling. Je kunt je brutoloon verruilen voor een onbelast gratis lidmaatschap. Wel op voorwaarde dat dit gratis lidmaatschap wordt aangewezen als ‘eindheffingsbestanddeel’. Dit geldt ook voor een regeling met betrekking tot een vergoeding van de vakbondscontributie.

Meer weten?

Kijk voor afspraken over overige vergoedingen zoals vakantietoeslag en reiskosten in de cao Sport 2014. Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen? Neem contact op met je HR-adviseur.