Dinsdag 21 augustus 2018

Talentprogramma 'Werken in de sport' - 7e editie

Ben jij maximaal 34 jaar oud en wil jij binnen nu en 2 jaar een volgende carrièrestap maken? Word ondernemer van je eigen loopbaan en doe mee aan het Talentprogramma ‘Werken in de Sport’: een op maat gemaakt programma over talentontwikkeling voor medewerkers van sportbonden, NOC*NSF en sport gerelateerde organisaties. De insteek van dit Talentprogramma is gebaseerd op structurele aandacht en samenwerking op het gebied van talentmanagement, zodat gemotiveerde professionals behouden blijven voor de sport en zich optimaal verder kunnen ontwikkelen. Georganiseerd voor en door de sport.

Voor wie?

Voor het Talentprogramma worden ambitieuze en talentvolle medewerkers van sportbonden, NOC*NSF en sport gerelateerde organisaties gezocht. Verder heb je de volgende bagage:

  • je hebt een bredere scope dan alleen je eigen sportbond;
  • je wilt verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling;
  • je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • je kunt of wilt binnen twee jaar een volgende stap maken (horizontaal of verticaal);
  • je werkt minimaal 3 jaar binnen de sportwereld (bijv. sportbeleid en -ontwikkeling, topsport, marketing, communicatie) en presteert bovengemiddeld;
  • jouw manager heeft je ingeschat als potentieel, ambitieus talent;
  • je leidt nu ook al complexe opdrachten in de sport (gekenmerkt door bijvoorbeeld ingewikkelde vraagstukken, meerdere belanghebbenden, financieel belang en politieke besluitvorming);
  • je beschikt over de competenties omgevings- en organisatiebewustzijn, programmatisch werken, netwerken, adviesvaardigheden, persoonlijk- en verbindend leiderschap.

Doel

Als ambitieus talent word je in deze leergang uitgedaagd en geïnspireerd om nog meer uit jezelf te halen en jouw steentje bij te dragen aan de doelen van de organisatie en de sport. Persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en oriëntatie in het werkveld staat centraal. Je krijgt meer inzicht in de diverse loopbaanmogelijkheden. Bovendien krijg je de kans in gesprek te gaan met toonaangevende personen uit de sportwereld. Denk hierbij aan directies, bestuursleden en programmaleiders. Je brainstormt samen met andere deelnemers over je loopbaan, het runnen van een sportorganisatie en het managen van programma’s in het brede krachtenveld binnen de sportbranche. Zelfwerkzaamheid en voorbereiding (commitment) zijn noodzakelijk om het optimale resultaat te bereiken.

Leerconcept

Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten, thema’s rondom persoonlijke ontwikkeling, intervisie en persoonlijke begeleiding. De definitieve invulling van de thema’s en gastsprekers wordt gebaseerd op de gezamenlijke leerdoelen van de groep deelnemers. Verwacht geen gespreid bedje. Er wordt een proactieve houding van je gevraagd. Je geeft individueel én met je medecursisten deels sturing aan het programma. Jullie zijn bijvoorbeeld ook zelf betrokken bij de voorbereiding van de sessies. Een goede voorbereiding en zelfwerkzaamheid zijn daarom noodzakelijk om het optimale resultaat te bereiken.

Programma en kosten

Het Talentprogramma ‘Werken in de Sport’ is een initiatief van de samenwerkende sportbonden, NOC*NSF en sport gerelateerde organisaties. Het eerstvolgende traject - de 8e editie - wordt nog gepland en gaat van start in 2019. 

Kosten: Voor organisaties die lid zijn van NOC*NSF en de WOS was de deelnemersbijdrage van de vorige (7e) editie € 1.595,- exclusief btw. Indien de organisatie geen lid is waren de kosten € 1.795,- exclusief btw.

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten van een dag die op locatie (bij sportbonden, NOC*NSF, Partners in Sport of sport gerelateerde of inspirerende organisaties) worden georganiseerd.

Ervaringen

“Het programma was duidelijk, zeer leerzaam en inspirerend en gaandeweg de sessies hebben we diverse goede handvatten gekregen voor persoonlijke ontwikkeling, leidinggeven, etc. Ik heb voor mezelf een aantal aandachtspunten ontdekt waar ik – in vergelijking met vóór het programma – nu écht anders mee omga.”
Robert de Wilt, medewerker communicatie – Sportvisserij Nederland

"Door dit programma ben ik bewust gaan nadenken over mijn persoonlijke missie en hoe zich dit verhoudt tot de dingen die ik alledaags doe; enorm waardevol!"
Janine Pleizier, coördinator sportontwikkeling - NeVoBo

Begeleiding

De vaste begeleiding is in handen van Rianne Mulder, accountmanagement NOC*NSF. Daarnaast is er een roulerende begeleiding vanuit de sport(gerelateerde organisaties). In de laatste editie van het Talentprogramma zijn deze rollen vervuld door Nicole Hoogwerf, adjunct-directeur bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond, Alberthe van der Sluis, loopbaanadviseur bij Randstad en Ramon van Wingerden, manager sportontwikkeling bij de Nederlandse Golf Federatie. Momenteel wordt gesproken met begeleiders voor de komende editie van het Talentprogramma.

Interesse?

Is je interesse gewekt, wil jij aan de slag met je ontwikkeling en loopbaan, lees er hier dan meer over en ga in gesprek met je leidinggevende:

informatie voor leidinggevenden;
het inhoudelijke programma;
ervaringen van oud-deelnemers.

Aanmelden

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Jolina Broesder van NOC*NSF jolina.broesder@nocnsf.nl en 06 51311568). 

Het Talentprogramma is een initiatief van het programma "Werken in de Sport" (de HR-samenwerking van sportbonden, NOC*NSF en Werkgevers in de Sport (WOS)). NOC*NSF in samenwerking met sportbonden organiseert en verzorgt dit programma.