Maandag 01 december 2014

Up to date in de sport!

Als werkzoekende of werkende in de sport is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de sport(branche). Wist jij bijvoorbeeld dat er steeds meer Nederlanders actief deelnemen aan sport, maar dat het aantal lidmaatschappen bij sportbonden terugloopt en de georganiseerde sport hierdoor marktaandeel lijkt te verliezen? Of dat het aantal sportbonden dat in zwaar weer terecht is gekomen voor het tweede opeenvolgende jaar is gestegen?

De laatste ontwikkelingen in beeld

De 3de editie van de Sportbonden Monitor van NOC*NSF laat zien waar de georganiseerde sport (NOC*NSF en sportbonden) eind 2013 staat op verschillende gebieden zoals financiën, topsport, sportparticipatie, ledenaantallen en besturen. Hierin komt duidelijk naar voren dat de sportdeelname nog nooit zo hoog is geweest. Maar ook dat Sportbonden en NOC*NSF te maken hebben met dalende inkomsten (onder andere uit de Lotto), dat er zorgen zijn over de financiële stabiliteit van de georganiseerde sport en een flinke verandering plaats moeten vinden om deze trend in de kiem te smoren. Dit dwingt de sport om na te denken over de wijze waarop de sport georganiseerd, bestuurd en gefinancierd wordt. Er wordt gesproken over een transitie die nodig is om de sport effectiever en efficiënter in te richten en zo te zorgen dat de maatschappelijke waarde van sport in haar volle omvang behouden blijft. Benieuwd naar alle ontwikkelingen in de sport? De Sportbonden Monitor 2013 is hier te lezen.

Vertaalslag naar jouw situatie op de arbeidsmarkt

Wat betekent dit alles voor jouw werkzaamheden bij een sportbond? Wat kun jij zelf bijdragen om te zorgen dat de vernieuwing wordt ingezet? Of gaat het juist goed bij jouw sportbond en kun je wellicht goede voorbeelden delen met collega’s in de sport?

Input voor sollicitaties

Ben je werkzoekende? Zorg dan dat je deze informatie op een positieve manier in je motivatiebrief of sollicitatiegesprek kunt gebruiken. Dit om bijvoorbeeld te laten zien dat je je verdiept hebt in de branche of dat jij creatieve ideeën hebt om de sport te vernieuwen. Daarmee onderscheid je je van anderen.