Maandag 12 september 2016

Vacature kosteloos plaatsen: actie verlengd!

Ook de komende periode kun je je vacature in de sport kosteloos plaatsen op werkenindesport.nl. De initiatiefnemers willen op werkenindesport.nl de volle breedte van werken in de sport tonen met een breed aanbod aan vacatures. Meld je vacature kosteloos aan op hét platform voor werken in de sport.

Naast banen bij de landelijke en regionale sportorganisaties willen we ook banen bij lokaal opererende sportorganisaties via werkenindesport.nl nog beter ontsluiten. Voor wie een baan zoekt in de sport kan een vacature op lokaal niveau zeker ook interessant zijn. Tot en met het eind van het jaar maken de initiatiefnemers van het platform het daarom mogelijk alle vacatures in de sport kosteloos te plaatsen. Op de actie, die eerst tot en met de Olympische Spelen liep, kwamen veel positieve reacties. Ook kleinere, vaak lokale, aanbieders krijgen de kans hun vacature onder de aandacht te brengen van een grote groep geïnteresseerden. 

Zoektocht voor werkgevers en werknemers vergemakkelijken

De periode waarin het platform werkenindesport.nl is ontstaan, was voor werkgevers en (potentiële) werknemers niet de gemakkelijkste. Het aantal vacatures bleef achter bij eerdere jaren, en het is door de transitie die de sport doormaakt ook niet altijd eenvoudig om de juiste mensen voor die posities te vinden. NOC*NSF, Werkgevers in de Sport (WOS), FNV Sport, CNV en De Unie willen met het platform werkenindesport.nl bijdragen aan het bijeenbrengen van kennis, inspiratie en vacatures op één plek en zo de zoektocht voor werkgevers en werknemers vergemakkelijken. Na twee en een half jaar kunnen we stellen dat we daarin slagen. We plaatsen honderden vacatures die via het platform, de nieuwsbrief en social media bij een brede groep onder de aandacht worden gebracht. Sinds een paar maanden kunnen geïnteresseerden solliciteren via een sollicitatieformulier, waardoor we de daadwerkelijke impact van het platform nog nauwkeuriger kunnen monitoren.

Ook gericht op lokale sportorganisaties

Maar we willen graag nog een stapje verder zetten! Op dit moment genieten we een grote bekendheid bij werkgevers die op landelijk of regionaal niveau opereren. Ook de lokale sportorganisaties willen we met dit aanbod meer gaan servicen en helpen om de geschikte kandidaat voor de baan te vinden. Geïnteresseerden in werken in de sport hebben hiermee nog beter zicht op de variëteit aan banen. Naar verwachting loopt het aantal vacatures de komende periode weer op, dus we hopen op werkenindesport.nl de volle breedte van werken in de sport te kunnen tonen met een breed aanbod aan vacatures!

Hoe meld ik mijn vacature aan?

Dus: ben je op zoek naar een nieuwe gemotiveerde werknemer voor jouw sportorganisatie? Heb je een mooie vacature, fulltime of parttime, tijdelijk of permanent, voor een coach, een beleidsmedewerker sport, een combinatiefunctionaris of buurtsportcoach, een verenigingsmanager, trainer, projectmedewerker of marketeer, of welke andere functie in de sport dan ook? Plaats dan je vacature kosteloos op werkenindesport.nl. Stuur een bericht naar info@werkenindesport.nl om je vacature in de sport te posten. Wij stimuleren goed werkgeverschap in de sport en verwachten van onze opdrachtgevers dat er gewerkt wordt vanuit een cao, bijvoorbeeld CAO Sport of met vergelijkbare goede arbeidsvoorwaarden. Hanteer je nog geen CAO, maar wil je hier meer over weten, mail info@werkenindesport.nl.