Dinsdag 10 april 2018

Vacaturesite voor 45-plusser

Ouderenorganisatie ANBO lanceert vandaag een site om 45-plussers aan een baan te helpen. Heb je al heel wat jaren gewerkt en raak je vervolgens werkloos, dan blijkt het moeilijk te zijn om als 45-plusser een nieuwe baan te vinden. Meer dan de helft van de langdurig werklozen is ouder dan 45 jaar. Hoewel de werkloosheid onder alle leeftijdsgroepen sinds 2014 fors is gedaald, zitten 45-plussers nog altijd relatief vaker zonder baan dan 25-plussers. Ook zijn oudere werknemers vaker langdurig werkloos. 45-plussers switchen bovendien minder van baan, zo blijkt uit onderzoek van het CBS. 

Op anbo.nl/werkt staan daarom vanaf nu tientallen vacatures waarvoor werkgevers en opdrachtgevers (ook) ouderen zoeken. Het aanbod bestaat naast betaalde banen en bijbanen ook uit vrijwilligerswerk, omdat er volgens de bond ook ouderen zijn die niet per se op zoek zijn naar een salaris, maar wel actief willen blijven.

ANBO zegt niet dat de vacaturebank het gouden pad naar een baan is, maar het geeft 45-plussers ook het gevoel er toe te doen. Bovendien kan het initiatief mensen aanmoedigen een ander loopbaanpad of andere sector te kiezen. 

Werken in de sport

Sta jij op het punt een beroepswissel te maken in de sport? Of heb je een idee van hoe je jezelf wilt ontwikkelen? Er zijn veel mogelijkheden, waarbij een wissel van beroepsklasse mogelijk is, maar je zou je ook juist kunnen specialiseren op een bepaald vakgebied. Wat belangrijk is, is dat je aan je persoonlijke groei blijft werken en keuzes maakt die bij jou, je talenten en loopbaanbehoeften passen. 

Neem ook eens een kijkje bij de vacatures in de sport, wie weet staat jouw droombaan er tussen!