Maandag 16 november 2015

Van werkstress naar werkplezier

Voel jij je wel eens leeg aan het eind van een werkdag, emotioneel uitgeput door het werk of moe bij het opstaan als je wordt geconfronteerd met je werk? Dan ben je niet alleen, want een op de zeven werknemers ervaart wel eens zulke burn-outklachten. Voorkom burn-outklachten door er over te praten. 

Ruim 14 procent van de werknemers in Nederland had in 2014 burn-outklachten. Dat is een op de zeven, waar het in 2011 nog een op de acht was. Minstens een paar keer per maand voelden werknemers zich bijvoorbeeld leeg aan het eind van een werkdag, emotioneel uitgeput door het werk of moe bij het opstaan als zij werden geconfronteerd met hun werk. Dat onderzochten CBS en TNO. Bekijk alle feiten en cijfers over werkstress, burn-out en verzuim op de Factsheet Werkstress.

Werknemers met burn-outklachten, 2014

Bron: CBS/TNO

Werknemers in de sport hebben minder vaak klachten

Vooral geven veel werknemers aan zich leeg te voelen aan het eind van de werkdag. Bijna 31 procent heeft dat gevoel minstens enkele keren per maand. Werknemers in de sector sport, cultuur en recreatie ervaren minder vaak burn-outklachten (12,9%) dan gemiddeld (14,4%). De klachten zijn het sterkst aanwezig in het onderwijs, waar de werkdruk over het algemeen hoog is. 

Praat met collega's

Mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. De Koerskaart is een handig hulpmiddel om met collega's of je leidinggevende in dialoog te gaan over werkstress en werkplezier. Download hier de Koerskaart.

Week van de werkstress

Van 16 t/m 19 november is het de Week van de Werkstress. Meer dan 100 grote en kleine bedrijven en organisaties - zoals ASML, ING en Decathlon - delen hun aanpak van werkstress en organiseren speciale activiteiten voor hun medewerkers. De Week van de Werkstress biedt, met tal van activiteiten om de werkstress te verminderen en het werkplezier te verhogen, een uitgelezen kans om het gesprek over werkstress op gang te brengen en te houden.