Dinsdag 15 november 2016

Week van de Werkstress

Deze week is het de Week van de Werkstress. In Nederland heeft bijna 1 miljoen werknemers burn-out klachten. Werkstress is een optelsom van factoren. Er is dan ook niet één algemene oplossing. Daarom gaan we deze week op zoek naar 99 oplossingen tegen werkstress. Bekijk de lijst, praat mee en bepaal welke oplossingen jij op je werk kunt toepassen.

Steun

Uit onderzoek blijkt dat je kans op een burn-out kleiner is, wanneer je steun van collega's en leidinggevenden op het werk ervaart, zelfstandig je werk kunt doen en de mogelijkheid hebt om je verder te ontwikkelen in je werk. 

99 oplossingen

Er is niet één oplossing voor werkstress: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Dat geldt voor de werkgever en de werknemer. Daarom gaan we op zoek naar 99 oplossingen
tegen werkstress. Werkstess is een optelsom van factoren. Een hoge werkdruk, ongewenst gedrag tussen collega’s of emotionele gebeurtenissen tijdens het werk kunnen veel stress veroorzaken. Aan de andere kant kunnen steun van je leidinggevende of collega’s, ontwikkelingsmogelijkheid of de vrijheid om je werk zelf in te delen ervoor zorgen dat je stress afneemt. Recente cijfers van TNO laten zien dat deze ‘buffers’ kunnen voorkomen dat bijvoorbeeld een hoge werkdruk omslaat in stress. 

Bekijk de oplossingen die tot nu toe zijn aangedragen.