Maandag 15 juli 2019

Werken op Papendal

Papendal is de thuisbasis voor menig topsporter en heeft daarmee een enorme aantrekkingskracht op allerlei sportorganisaties. En op werkzoekenden, want wie wil er nu niet in het hart van de sport werken? De grote verscheidenheid aan organisaties die op Papendal gehuisvest zijn biedt een al even grote diversiteit aan vacatures in de sport.

Sportcentrum Papendal

Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Waar topsporters fulltime trainen, wonen en studeren om hun droom waar te maken. Het sportcentrum is een dochterorganisatie van NOC*NSF en bestaat uit vier afdelingen: het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO)Sport en EvenementenPapendal Vastgoed en het Topsportrestaurant.  Al deze afdelingen dragen bij aan het zo optimaal mogelijk faciliteren van de ruim 350 topsporters die #OpPapendal trainen. Daarnaast is Papendal thuishaven voor een groot aantal organisaties. Van Vitesse tot de Atletiekunie en van de Gelderse Sportfederatie tot het Sport Medisch Centrum Papendal. Ontdek welke organisaties op ons terrein gevestigd zijn, bekijk de interactieve plattegrond.

"Nu steeds meer (sport gerelateerde) organisaties zich op Papendal willen vestigen blijkt hoe aantrekkelijk het concept is. Een unieke kantoorlocatie, in het hart van de sport, waar organisaties elkaar weten te vinden en elkaar kunnen versterken." Aldus Jochem Schellens, directeur Sportcentrum en Congreshotel Papendal.

Een stukje geschiedenis

Op 24 januari 1959 komt in een vergadering van NSF (Nederlandse Sport Federatie) een nationaal sportcentrum ter sprake waar alle aangesloten bonden van NSF hun voordelen uit zouden kunnen halen. In november 1963 koopt NSF een bosterrein van 93,5 hectare van de gemeente Arnhem en in 1965 wordt het terrein uitgebreid tot 123 hectare. Op 7 mei 1971 wordt Nationaal Sportcentrum Papendal officieel geopend door prinses Beatrix. Het terrein van Papendal is ondertussen uitgebreid tot ruim 160 hectare en de faciliteiten zijn flink gemoderniseerd. Ruim 300 talenten en topsporters van verschillende sportbonden maken dagelijks gebruik van de faciliteiten van Papendal.

Vacatures op Papendal

Al sinds de jaren ’70 is Papendal een inspirerende omgeving voor de sport in Nederland en daarmee ook voor wie in de sport werkt of wil werken. Het terrein ligt dichtbij de A12 en de A50 in de bossen bij Arnhem en heeft als de thuisbasis van NOC*NSF veel in huis voor (top)sporters. Nationale en internationale sporters maken tijdelijk of permanent gebruik van de accommodaties. Kennis, sport- en hotelaccommodaties, restaurants, innovatie en testmethodieken staan ter beschikking voor mensen met ambitie. Interesse in werken op Papendal? Misschien is er op dit moment wel een vacature. Bekijk de actuele vacatures op Papendal.