Donderdag 30 april 2015

Werkenindesport.nl 100.000 bezoekers!

Nog geen jaar nadat het platform werd gelanceerd is werkenindesport.nl al de grens van 100.000 unieke bezoekers gepasseerd. Werkgevers, (potentiële) werknemers en topsporters weten het platform goed te vinden om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de sportbranche, zich te laten inspireren door ervaringen van anderen, zichzelf te testen, hun vraag voor te leggen aan de helpdesk of om op zoek te gaan naar een baan in de sport. Met de unieke samenwerking tussen de sociale partners en NOC*NSF op HR-gebied heeft de sportbranche een duidelijke stap vooruit gezet. Bovendien wordt het platform steeds doorontwikkeld en aangepast aan de actualiteit.

De cijfers liegen er niet om: er zijn zo’n 150 duizend werkenden in de sport. Als je dan in minder dan een jaar 100.000 unieke bezoekers bereikt, wordt blijkbaar informatie geboden waar veel belangstelling voor bestaat. Nischa Janssen (Werkgevers in de Sport): “Uit de enquête die gehouden is onder onze bezoekers blijkt dat verhalen van andere werkgevers en werknemers erg gewaardeerd worden. We krijgen veel complimenten over onze spotlight artikelen: ze inspireren en zetten anderen aan tot actie, door middel van gerichte en praktische tips.” De samenwerking tussen de sociale partners en NOC*NSF werpt zijn vruchten af. “Werkenindesport.nl is gestart ter ondersteuning en versterking van ‘goed werkgeverschap en goed werknemerschap’ in de sport. Streven is vanuit één plek te inspireren, informeren en alle actualiteit, informatie, helpdesk, HR-producten en diensten en vacatures te ontsluiten. Daarin zijn we goed op weg met elkaar, hebben we een mooi platform en bereik gerealiseerd en blijven we vooral ook doorontwikkelen”, aldus Jolina Broesder (NOC*NSF).

Hieronder nog even op een rijtje wat werkenindesport.nl zoal te bieden heeft.

Werkenindesport.nl voor werkgevers

Voor werkgevers biedt werkenindesport.nl alles over werkgeverschap en HR-beleid in de sport met de directe koppeling naar sportwerkgever.nl, het kennisplatform van partner Werkgevers in de Sport. Op werkenindesport.nl word je geïnformeerd over de actualiteiten, geïnspireerd door de ervaringen die collega’s delen in de ‘spotlight’, blijf je op de hoogte van de items voor je werknemers en vind je de vacatures in de sport. Op de gelinkte platformen vind je verder alle informatie, regelingen en modellen om het werkgeverschap op een goede manier vorm te geven en uit te voeren. Je vindt er ook praktische informatie over het aangaan van een arbeidsovereenkomst, het voeren van functioneringsgesprekken en het waarborgen van een veilige werkomgeving. En verwijs vooral ook je werknemers naar werkenindesport.nl voor al hun vragen over persoonlijke ontwikkeling, loopbaanmogelijkheden, cao en vitaliteit.

Werkenindesport.nl voor werknemers

Werkenindesport.nl is voor jou als werknemer het platform om je loopbaan in de sport verder vorm te geven. Je vindt hier informatie over je persoonlijke ontwikkeling, je loopbaanmogelijkheden en cao-zaken. Bekijk bijvoorbeeld hoe je je kunt voorbereiden op een gesprek met je leidinggevende, zowel over functioneren, vitaal in je werk staan, beoordelen als ontwikkelen. Ook actuele vragen over arbeidsvoorwaarden, arbo en vitaliteit worden beantwoord. Volg de ontwikkelingen en laat je inspireren door verhalen van andere werkenden in de sport. Waar zijn zij mee bezig, hoe zorgen ze ervoor dat ze blijven groeien in hun functie of naar een andere functie? Misschien heb je zelf een verhaal dat je wilt delen; laat het ons weten!

Werkenindesport.nl voor werkzoekenden

Werkenindesport.nl is voor jou als potentiële werknemer de plek om je te oriënteren binnen werken in de sport. Op het platform vind je als werkzoekende de laatste vacatures, informatie over solliciteren, arbeidsvoorwaarden en ontwikkeling. Lees ook de ervaringen van andere (nieuwe) werknemers in de sport: hoe zijn zij in deze functie terecht gekomen, welke achtergrond hebben ze? Doe je voordeel met de tips die ze je geven. Heb je dan nog vragen, leg ze gerust voor aan de helpdesk.

Werkenindesport.nl voor topsporters

Als goede topsporter ben je ook als professional elke dag bezig met je vak. Op werkenindesport.nl vind je alles over de ondersteuning die de sport je biedt om zorgeloos te kunnen presteren. Bijvoorbeeld waar je terecht kunt voor juridische ondersteuning, welke (financiële) voorzieningen er voor je zijn en welke verzekeringen je kunt afsluiten. Maar kijk ook naar de informatie die voorhanden is om je voor te bereiden op een baan na(ast) de sport. En lees de ervaringen van andere (ex-)topsporters. Hoe bereiden zij zich voor op hun maatschappelijke carrière, wat betekent de overstap voor ze?

Waar vind je wat?

Kijk voor de laatste actuele berichten op de homepage in de tijdlijn. Je kunt je op de hoogte laten houden door werkenindesport.nl te volgen op twitter of je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt ook op thema zoeken door de zoekfunctie te gebruiken of door in het menu linksboven te zoeken. Op de homepage kun je kiezen voor de categorie werknemers, werkgevers of topsporters. Daarbinnen kun je een selectie maken aan de hand van de tags die aan de artikelen gekoppeld zijn. Voor vacatures, events en spotlight items (verhalen over de ervaringen van anderen) kun je op de homepage verschillende tabbladen in de tijdlijn selecteren. Verdere achtergrondinformatie over het platform en de partners ervan vind je in de footer.

Wat gaat er nog meer gebeuren op werkenindesport.nl?

De komende periode staat in het teken van het doorontwikkelen van het item ‘test jezelf’ op de homepage van het platform. Daar vind je nu een vijftal testen die je helpen om een eerste beeld van jezelf te krijgen. Dit wordt uitgebreid voor werkenden in de sport met een persoonlijk ontwikkeldossier. Hierin vind je testen, opdrachten en tools om met de eigen ontwikkeling en loopbaan aan de slag te gaan. De service wordt na de zomer gelanceerd en is vanaf dan beschikbaar om mee aan de slag te gaan voor werknemers van leden van NOC*NSF en de WOS.