Woensdag 17 februari 2016

Werkenindesport.nl genomineerd voor Sport FM Innovatieprijs

Elk jaar organiseert Sport FM de Sport FM Innovatieprijs. De prijs wordt uitgereikt aan een innovatief product, filosofie of project dat een bijdrage levert aan de sport. Met trots melden we dat werkenindesport.nl dit jaar tot een van de drie genomineerden voor de prijs behoort.

Belangrijk voor de Sport FM Innovatieprijs is dat de inzending in de praktijk een bijdrage levert aan de sport. Zorgt het project ervoor dat bepaalde doelgroepen beter kunnen sporten? Kan dankzij het product het kader van een sportvereniging beter zijn werk doen? Of zorgt de innovatie ervoor dat sport nog duurzamer kan worden beoefend?

Doorontwikkelen

Werkenindesport.nl werd in het voorjaar van 2014 gelanceerd als platform met als belofte ‘Alles over werk in de sport'. “Het is een initiatief van de sociale partners in de sport (Werkgevers in de Sport (WOS), FNV Sport, CNV, De Unie) en NOC*NSF. Uniek (ook voor andere branches) is de sectorbrede en doorsnijdende samenwerking op onze werkterreinen. Daar zijn we trots op. De achterliggende gedachte was dat in de sport soms ook andere competenties benodigd zijn, met name op het gebied van marktgerichtheid, ondernemerschap en leiderschap. Mensen maken het verschil. Werkenindesport.nl is gestart ter ondersteuning en versterking van ‘goed werkgeverschap en goed werknemerschap’ in de sport. Streven is vanuit één plek te inspireren, informeren en alle actualiteit, informatie, helpdesk, HR-producten en diensten en vacatures te ontsluiten. Daarin zijn we goed op weg met elkaar, hebben we een mooi bereik en platform gerealiseerd en blijven we vooral ook doorontwikkelen. Dit alles voor de belangrijke groep mensen die het duurzaam beoefenen van sport mogelijk maken”, aldus Jolina Broesder (NOC*NSF). 

E-portal Ontwikkel jezelf!

Oorspronkelijk werd het platform opgezet voor werkgevers en (potentiële) werknemers. Daar kwam al snel de topsporters als specifieke doelgroep bij. Een volgende waardevolle toevoeging was het e-portal Ontwikkel jezelf! sinds het najaar van 2015. Het e-portal is speciaal ontwikkeld voor de 3.700 werknemers die in de sportsector werkzaam zijn en vallen onder de CAO Sport. Het e-portal is voortgekomen uit één van de thema's die tussen sociale partners zijn afgesproken in het kader van de CAO Sport en ondersteunt het streven naar een goed functionerende en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de sportsector. Het instrument speelt in op het op pijl houden van de inzetbaarheid van medewerkers in de sport om mee te bewegen in een veranderende omgeving. Door aan de slag te gaan binnen het e-portal wordt de medewerker zich bewust van zijn kwaliteiten, zijn ontwikkeling en de mogelijkheden daarin. De inspanningen vertalen zich in eindpresentaties met daarin de voor de medewerker belangrijkste bevindingen en resultaten. Ze zijn ook de basis voor het zogenaamde loopbaangesprek tussen medewerker en leidinggevende. Nischa Janssen, beleidsadviseur bij de WOS: “Ik ben oprecht trots op wat wij als WOS samen met onze partners van werkenindesport.nl hebben ontwikkeld: onze leden en hun medewerkers hebben met het e-portal goud in handen.” Parallel aan het e-portal ‘Ontwikkel jezelf’ worden door de WOS, in samenwerking met NOC*NSF workshops georganiseerd specifiek voor leidinggevenden in de sport: ‘Hoe geef je leiding aan loopbaan en ontwikkelgesprekken?’.

De genomineerden

De nominatie voor de Sport FM Innovatieprijs 2016 is een kroon op de unieke samenwerking en de inspanningen die van daaruit worden geïnitieerd. Naast werkenindesport.nl zijn ook W&H Sports met Voetbal Veilig en Bosan Sportinstallaties met Jump EnJoy genomineerd. Alle genomineerden krijgen de kans hun innovatie te presenteren tijdens de Dag van de Sportaccommodaties (10 maart, Expo Houten). Op die dag vindt ook de uitreiking plaats.