Woensdag 26 juli 2017

Workshop ‘Duurzame dialoog’

Een open gesprek over inzetbaarheid is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg jij als werkgever voor een veilig, productief en open gespreksklimaat? 

De sociale partners hebben duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staan om de sportsector zowel voor werkgevers als werknemers, nu en in de toekomst aantrekkelijk te houden. Het voeren van het juiste gesprek tussen werkgever en werknemer is hierin essentieel. Daarom heeft de WOS in samenwerking met experts een workshop ontwikkeld waarin gezondheid, groei mogelijkheden, trots en waardering, ontwikkeling, passie voor het werk en openstaan voor veranderingen samen komen in de effectieve ‘Duurzame Dialoog’. Samen Presteren, het arbeidsmarktfonds van en voor de sport maakt de training mede mogelijk.

Vervolg op ‘Leidinggeven aan loopbaanontwikkeling’

In deze workshop krijgen leidinggevenden en adviseurs handvatten om de ‘duurzame dialoog’ met hun medewerkers aan te gaan. Verschillende facetten van performance zoals werkvermogen, bevlogenheid, gezondheid en employability komen aan bod. Handvatten worden aangereikt om de wensen en ambities van de werknemer te verenigen en te vertalen naar de koers van de organisatie.

Vitaliteit:
bevlogen, energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken met groot doorzettingsvermogen.

Werkvermogen:
de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om zijn huidige werk uit te voeren

Employability:
vermogen om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden en functies adequaat te blijven vervullen zowel in eigen bedrijf als in een andere organisatie of een andere sector.

Wat biedt de workshop mij?
Je krijgt een leidraad aangereikt die jou ondersteunt in het begeleiden van medewerkers naar een betere performance en een betere bijdrage aan de organisatie en haar organisatiedoelen. De workshop combineert theorie met praktijk.

De workshop ‘Duurzame Dialoog’ geeft je antwoord op de vragen:

  • Hoe voer ik een gesprek over aspecten van performance zoals bevlogenheid, gezondheid, ontwikkeling en employability
  • Hoe deal ik met weerstand in een gesprek?
  • Hoe leg ik het verband tussen organisatieprestaties en individuele prestatie in een gesprek?
  • Hoe kan ik een gedragsverandering teweeg brengen?

Praktische informatie

De workshops zijn identiek aan elkaar, vinden alleen op een ander tijdstip en locatie plaats.

Data en locaties volgen.

Doelgroep

De workshop is uitermate interessant voor leidinggevenden en/of P&O'ers van WOS leden.

Training toegespitst specifiek op de eigen organisatie

Wens je meer verdieping en voldoende tijd voor specifieke beantwoording van je eigen casussen, dan adviseren wij je de workshop van één dagdeel binnen je eigen organisatie te verzorgen. De kosten hiervoor bedragen € 450, - vrijgesteld van BTW. Voor de externe Masterclass worden twee trainers ingezet. Je dient zelf een ruimte te regelen. De kosten daarvan zijn voor de desbetreffende sportorganisatie.

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kun je terecht bij Nischa Janssen, beleidsadviseur bij de WOS, info@werkenindesport.nl.