Terug naar overzicht

Het verhaal van Ershad

Projectleider bij NOC*NSF

In de reeks Het verhaal van… vertellen we het verhaal van een van de duizenden sportcollega’s die de sport in Nederland mogelijk maken. Ershad Yari (33) vertelt over zijn passie voor de sport, het werken bij de grootste sportkoepel van Nederland (NOC*NSF) en zijn vrijwilligerswerk voor Jong Oranje Young Professionals.

Ershad is net na coronatijd, juni 2021, bij NOC*NSF komen werken. Dat hij dat wilde, wist hij wel. Maar het vergde ook het nodige doorzettingsvermogen: “Ik wilde altijd al in de sport werken. Tijdens de coronacrisis heb ik ruim vijftig sollicitatiebrieven gestuurd naar sportorganisaties. Alles om in de sport te komen werken, want dat was simpelweg mijn droom.”

Werken bij NOC*NSF, de grootste sportkoepel van Nederland

NOC*NSF is de koepel van de georganiseerde sport in Nederland. Meer dan 250 professionals werken vanuit het iconische Papendal in Arnhem aan de Sportagenda 2032 waarin de ambities van NOC*NSF zijn vastgelegd. Belangrijkste doelstelling is om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken in 2032. Een land waarin iedereen, in alle levensfases en op alle niveaus, dagelijks sportplezier beleeft.

Door de afwisseling van programma’s heeft Ershad binnen enkele jaren al veel waardevolle ervaring opgedaan. “Ik begon als projectmedewerker binnen diverse projecten. Daardoor zagen mijn dagen er steeds weer anders uit. Overal probeer je dan lessen uit te trekken, van het schrijven van projectplannen tot het voorzitten van vergaderingen en het geven en ontvangen van feedback. Hierdoor heb ik mij vrij breed ontwikkeld en kon ik na twee jaar doorgroeien naar de rol van projectleider. Ook nu blijf ik dagelijks werken aan mijn ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van masterclasses via GoodHabitz en de interne Brein-boost sessies, als onderdeel van de interne opleidingsmodules van NOC*NSF.”

Inmiddels is Ershad bij NOC*NSF doorgegroeid tot projectleider van District Spots. Met dit project wil de sportkoepel via een wijkgerichte aanpak jongeren met een sociale en/of economische achterstand aan het sporten en bewegen krijgen. Rolmodellen uit de wijk krijgen de regie om aan de slag gaan in hun eigen gemeenschap. Zo worden buurten in meer dan 35 gemeenten geactiveerd door sport.

We werken aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de wijk. Sport en bewegen is daar een uitstekend én leuk middel voor.
Ershad

Binnen District Spots werkt Ershad veel met lokale projectgroepen. “Ik ben voornamelijk bezig met afstemming met lokale initiatieven en hun rolmodellen. Ik probeer zo goed mogelijk de behoefte en ontwikkeling van de buurt in kaart te brengen. Zo kunnen wij als NOC*NSF, samen met de bij ons aangesloten sportbonden en partijen als de Johan Cruijff Foundation of de Krajicek Foundation, hier zo goed mogelijk in ondersteunen.”

Werken in de sport is werken voor dezelfde club

Werken in de sport voelt een beetje als werken voor dezelfde club. “Je merkt ook in de samenwerking met andere organisaties dat iedereen zich inzet voor hetzelfde doel.” De sport kent ook veel locaties waar sportorganisaties gevestigd zijn, zoals Papendal, DeWeerelt van Sport en Sportcluster Veenendaal. Dat maakt dat men elkaar makkelijk weet te vinden: “Je kunt altijd overal terecht, direct of anders wel via-via. En als je niet bij elkaar kunt langslopen, vind je elkaar met een appje, belletje, of mailtje.”

“Mijn ervaring is dat als je eenmaal in de sport werkt, je in een groot sterk en verbonden netwerk terechtkomt waar de mogelijkheden en initiatieven eindeloos lijken te zijn. Bij NOC*NSF weten we elkaar naast kantoor ook te vinden op het sportveld. Collega’s geven bijvoorbeeld les in hun eigen sport. Ik basketbal zelf sinds mijn 11e, dus dat doe ik ook nog met veel plezier! We spelen bij NOC*NSF in een gezamenlijk team, waarmee we vorig jaar in Bordeaux nog streden tegen allerlei andere organisaties op de World Company Sport Games. Gelukkig geeft NOC*NSF daar ook alle ruimte voor en wordt deelname aangemoedigd.”

Bij ons ademt vrijwel iedereen sport.
Ershad

Net als heel veel sportcollega’s, is Ershad naast zijn fulltimebaan ook actief als vrijwilliger. Zonder vrijwilligers geen sport, dus daar dragen wij ons steentje aan bij. Als bestuurslid bij Jong Oranje Young Professionals (‘Jong Oranje’) is Ershad verantwoordelijk voor sponsoring & partnerships en werkt hij aan de groei van de vrijwilligersorganisatie. “Bij Jong Oranje proberen we de young professionals in de sport nog meer te verbinden. En dat lukt goed, juist omdat iedereen als vrijwilliger Jong Oranje nog succesvoller wil maken en zich daar dagelijks voor inzet.”

Gedrevenheid en passie maken het verschil in de kracht van sport en onze droom dat sport voor iedereen is.
Ershad

Altijd blijven leren

Als Ershad jou als (toekomstige) sportcollega iets mag meegeven, is het vooral gebruik te maken van de kansen die de sport je te bieden heeft. “Wees nieuwsgierig en durf veel vragen te stellen! Blijf openstaan om nieuwe dingen te leren en kijk verder dan enkel je eigen project of team en toon oprechte interesse in andere afdelingen binnen je organisatie. Het zal je verbazen hoeveel kennis en interessante informatie bij andere mensen schuilt, die jouw eigen kijk en manier van werken ten gunste kan komen.”

Op zoek naar jouw (nieuwe) droombaan in de sport? Bekijk alle huidige vacatures!

Geniet van alles wat de sportwereld biedt.
Ershad

Samen op weg naar het sportiefste land ter Wereld

no alt

Ershad Yari (33)