Terug naar overzicht

Hoe is het om te werken in de sport?

13 juni 2024

Lees de ervaringsverhalen van onze sportcollega's en leer de sportwereld van binnenuit kennen!

We vinden deze wereld de mooiste wereld om in te werken. En met een reden. We vertellen je er graag meer over en natuurlijk kan je ook zelf lezen over hoe onze collega's het werken in de sport ervaren.

Werken in de sport: informeel, professioneel en met passie 

De sector Sport & Bewegen is met circa vijfduizend collega's relatief klein. En dat is ook onze kracht. We zijn allemaal met elkaar verbonden en kunnen sportcollega's direct met een mailtje of belletje benaderen, bij welke sportorganisatie ze ook werken en of het nou een medewerker of directeur is. Dat veel organisaties samen in hetzelfde pand werken, bijvoorbeeld op Papendal (Arnhem), in de Weerelt van Sport (Utrecht) of in Sportcluster Veenendaal, is ideaal. De toegankelijkheid is daarmee overal terug te zien. Je loopt letterlijk naar elkaar toe of vindt elkaar terug bij gezamenlijke bijeenkomsten, het koffiezetapparaat en sportactiviteiten.

Werken in de sport wordt ook alsmaar professioneler. De organisaties groeien en bestaan uit hardwerkende en goed opgeleide trainers, beleidsmedewerkers, marketeers, competitieplanners, buurtsportcoaches en eventmanagers. Van het vakgebied IT en financiën tot marketing/communicatie en hoger management; er werken duizenden mensen vanaf de Nederlandse sportkantoren om sport en bewegen in het land mogelijk te maken. Daarom is werken in de sport voor iedereen toegankelijk. Van banen op het sportveld tot in de sportieve kantoortuin, er is voor iedereen een fantastische functie mogelijk.

De passie in de sport is niet te missen. Loop eens rond op bijvoorbeeld Papendal of in de Weerelt van Sport en je omringd je met een waanzinnige sportomgeving. De sector bestaat uit relatief veel jonge collega's die ontzettend genieten van het werk wat ze doen. Samen zorgen we ervoor dat Nederland sport en gezond blijft, TeamNL gouden medailles naar Nederland haalt en de mooiste sportevenementen op eigen bodem plaatsvinden. Het is een soort passie dat we hier de hele dag uitstralen. De sportprestaties van het weekend worden uitvoerig besproken, er wordt hard gewerkt aan de Nederlandse sport en dagen worden afgesloten met een gezamenlijk potje tafeltennis, padel of wat dan ook. Overal waar sport in voorkomt, zul je ons tegenkomen.

Lees over de verhalen van onze sportcollega's

Op deze pagina lees je alle ervaringsverhalen uit de sector. Natuurlijk wordt dit continu aangevuld, zodat jij een scherp beeld krijgt van hoe het werken in de sport eruitziet. De sportcollega's vertellen je er namelijk graag over, ook dat is weer die passie voor wat we doen. 

Heb je vragen

Wil je meer weten van de collega's? Of heb je een andere vraag over het werken in de sport? Mail dan naar info@werkenindesport.nl! 

no alt