Maandag 12 mei 2014

AMC Topsportvriendelijke Werkgever

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam mag zich vanaf nu ‘Topsportvriendelijke Werkgever’ noemen. Een trotse Maas Jan Heineman, lid van de Raad van Bestuur van het AMC, ontving het keurmerk op 8 mei jl. uit handen van Erben Wennemars en Operationeel Directeur bij Randstad, Jeroen Zwinkels.

Het keurmerk

Het keurmerk is een initiatief van NOC*NSF, Randstad en Stichting Sport & Zaken. Werkgevers die topsportvriendelijke stage- of werkplekken aanbieden aan (ex) topsporters komen er voor in aanmerking. Esmé Kamphuis (arts in de gynaecologie en piloot van het Nederlands bobsleeteam), Rogier Postma (stafadviseur planning & control en lid van Nationaal Mixed Beach Team frisbee) en Marije Smits (promovendus Kindergastro-enterologie en paralympisch atlete) krijgen allen de gelegenheid om bij AMC een maatschappelijke carrière te ontwikkelen.

Goud op de Werkvloer

Bram Ronnes, programmamanager Goud op de Werkvloer: "AMC heeft het keurmerk meer dan verdiend. Mooi om te zien dat topsport en werken in de zorg prima samen kunnen gaan. Dat het kan bewijzen ook andere werkgevers. Inmiddels zijn ruim 250 sporters via Goud op de Werkvloer aan de slag."

Op de foto van links naar rechts: Maas Jan Heineman (AMC), Esmé Kamphuis, Rogier Postma, Jeroen Zwinkels (Randstad) en Erben Wennemars (Randstad).