Woensdag 13 oktober 2021

De Week van de Motoriek 2021. Ben jij erbij?

De inschrijving voor de Week van de Motoriek is geopend. Het thema van dit jaar is ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’ en vindt plaats van 1 t/m 5 november 2021. Aanmelden voor de inspirerende themaweek staat open voor iedere professionals die zich inspant voor meer en vaardiger sporten en bewegen. Goed nieuws: alle sessies zijn volledig digitaal én gratis te volgen. Welke sessie(s) ga jij volgen?

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert de Week van de Motoriek samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, Lectorenplatform, NVFK en de VSG. Samen hopen we kinderen meer én beter te laten bewegen!

Een succesvolle 1e editie

Eén week lang stond aandacht vragen voor het nut en belang van Breed Motorische Ontwikkeling (BMO) om kinderen beter te laten bewegen centraal. En met succes! Tijdens zeven verschillende sessies hebben we maar liefst 1.200 enthousiaste professionals kennis en informatie kunnen bieden om breed motorische ontwikkeling (BMO) verder in de praktijk te brengen. Mede door de coronamaatregelen waren we genoodzaakt om de kennis digitaal over te brengen. Door de enthousiaste opkomst en reacties is er gekozen om alle sessies voor de huidige editie weer digitaal aan te bieden.

Wat staat er op het programma?

Ook dit jaar staat de motorische ontwikkeling van kinderen weer centraal. Het programma heeft een breder aanbod aan thema’s dan afgelopen editie, met een ruime keuze aan onderwerpen op het gebied van sport- en bewegen. Interessant voor professionals vanuit praktijk, beleid en onderzoek in de sectoren sport en bewegen, onderwijs, zorg en welzijn, kinderopvang en gemeente. Er zijn maar liefst 11 webinars, verdeeld over álle dagen van de week. Wil je meer weten over de interactieve sessies voor jouw vakgebied? Hieronder een overzicht van de webinars. Meer informatie vind je op de website.

 • Lokaal krachten bundelen voor een vaardige generatie
 • Ouders betrekken: “Ze willen toch niet..”
 • Buitenspelen: belang, belemmeringen en oplossingen
 • Mozaïek van inspirerende initiatieven voor 0-4 jarigen
 • Stimuleer een gezonde leefstijl van mbo-studenten. Grijp je kans!
 • Hoog tijd voor breed motorisch ontwikkelen op de sportvereniging
 • Kleuters in beweging!
 • VMBO-er: “Aan sport doen? Waarom zou ik?”
 • Bewegend leren als onderdeel van de dynamische schooldag
 • Van motorische testscore naar gezond beweeggedrag voor ieder kind
 • EXTRA: It takes a community to raise a physically active child (Engels)

We sluiten de Week van de Motoriek af met een digitaal Kenniscafé waar we niet alleen terugblikken op een inspirerende kennisweek, maar ook vooruitkijken. Met interessante sprekers, een column van Thijs Zonneveld én live muziek duiken we nog dieper in het thema ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’.

Schrijf je nu in!

Organisatie en contact

Meer informatie over de Week van de Motoriek is te vinden op de website. Voor contact met de organisatie kun je terecht bij Dorien Dijk via e-mail of via het algemene nummer van Kenniscentrum Sport & Bewegen op 0318 - 490 900.

Bron: Kenniscentrum Sport & Bewegen